La Vie en Rose

Filmen om Edith Piaf, ända från det att hon var ett litet fattigt barn med en alkoholiserad mor till det att hon vart en stjärna. Hela hennes liv speglas i denna film som är otroligt välgjord.

Hon började med att bo hos sin mor som sjöng för att försörja sig, men hennes far som arbetade som akrobat hämtade henne och hon fick bo hos sin farmor på en bordell i Normandie. Där får hon all kärlek man kan tänka sig. Men hennes far väljer att ta med henne på turné med cirkusen han jobbar på. Där trivs hon men han väljer att börja uppträda själv på gatorna. Det är så hon börjar sjunga.

Det är länge hennes sätt att försörja sig och hon blir upptäckt av en man som ger henne jobb. Hennes karriär tar fart och hon blir den diva som hon dog som. Mitt i allt så blir hon kär, får reumatism och blir morfinberoende.

Hennes liv är fyllt av tragedier och lycka. Ett vilt liv som blir en väldigt vacker film. Vissa stunder blir det en aning rörigt då de hoppar i tiden. Man har då svårt att hänga med på vem som var vem då alla har mycket liknande namn. Hon var en kvinna med en otrolig röst och det har de har lyckats otroligt bra med mimiken hos Marion Cotillard. Man känner nästan att det är hon som sjunger trotts att det är orginallåtarna som spelas.

image9

Underbar är ordet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0