30 november

Hej.

Den enda riktiga kärleken beskrivs i världens underbaraste film, En kärlekshistoria. Det är nog den vackraste filmen jag har sett i hela mitt liv. Man blir helt lycklig rakt igenom. Det får mig att tänka på när jag var 14 år och kär. Så kär som man någonsin kan bli. Alla tankar som bara virvlar runt och fnittret och glädjen. Hur liten man ändå var men ändå så stor. Man trodde man hade sett allting utan att knappt sett utanför sina hemtrakter.  

Filmen är gjord av Roy Andersson och är ett måste. Inte nog med att den är snyggt gjord, en massa konverastioner utan mening som gör att filmen får ett liv jag inte sett på länge. Onödiga konversationer skapar en glans av lycka och vardaglighet. Den är så snygg, så snygg, så snygg. Underbar är det rätta ordet, för jag kan inte låta bli att le åt detaljerna. Som när han lägger sin panna mot hennes ben och när de står och ser på varandra bara för att det är lyckan, man blir så lycklig åt den genomgoda kärleken som bara kan beskrivas när man är 14 år.  

Hade filmen varit någonting utan en så snygg stil och klass. Skillnaden mellan människorna och ändå gemenskapen. Jag kan bara säga att jag verkligen älskar den här filmen från botten av mitt hjärta. 

image3
 
Förlåt för att jag starkt utnyttjad ordet lycka.

29 november

Hejsan!

Jag måste verkligen få klaga på att jag det är trist att vara sjuk. Självklart finns det inget skönare än att ligga kvar i sängen ett tag till och bara läsa och dricka te. Men det finns så sjukt mycket måsten som ska göras att man helt enkelt inte kan stanna hemma en hel dag från skolan.

Igår kom jag till cirkusen och hade lite smått myror i näsan, men ändå pepp på att träna. Vi började uppvärmningen i vanlig ordning, men jag orkade ingenting. Sprang i sakta takt men gav upp efter ett varv Sugragång. Gick ut i omklädningsrummet en stund och drack vatten och kom sen tillbaka till det att vi skulle strecha ut kroppen lite. Bryggan gick konstigt nog bra även fast jag blev helt anfådd.

I måndags kände jag av att jag hade en förkylning på gång men jag hade hoppats på att den aldrig skulle bryta ut. Men ack så fel jag hade. Min hals känns stor och näsan kittlas. Akrobatiken gick verkligen sämst. En volt och jag var helt slut. Det är ingen idé tänkte jag. Tränarna är aldrig förstående ens lite granna när man mår dåligt så jag sa inget utan gick och gjorde lite te istället. Satte mig på trappan och tittade på mina klasskamratet som hoppade hopprep med Sugra. Det såg verkligen kul ut och jag hoppades på att orka vara med. Men med blodtrycksfall på blodtrycksfall så bestämde jag mig för att bara sitta resten av träningen.

Mina kära vänner var underbart duktiga på hopprep då Elin körde flickis,flickis och Erik körde sidvolt. Ni kan nog räkna med att se en del hopprep i våran nästa föreställning. Toppen att alla är så underbara och bra. Verkligen.

Linnea hade redovisning på jongleringen och parakrobatiken så hon hade lite tid över till skratta åt alla roliga snowboardpojkar som invarderat hallen. Alla i på tok för stora kläder, med mössor och tjocktröjor. Inte nog med att de var duktiga på volter så såg de ut som små mumrikar när de flög fram på tamblinggolvet. Verkligen ytterst roande i dessa trista förkylnings tider.

Jag gick och duschade och åkte till skolan. Allt var ovanligt bra och vi fick sluta tidigare från engelskan. Så jag åkte in till slussen och köpte en bok till min mor och en anteckningsbok till mig. En jättefin och snygg från Pocketshop. Hade fått rabattkuponger från filmfestivalen så det var där de användes. När jag var klar där gick jag och tog tunnelbanan hem där jag träffade Roberts pappa Stefan. Han var prataglad som vanligt och det är alltid trevligt med sällskap när man är på väg hem. Middagen vart klar så fort jag köpt med mig keso hem och den var mycket god, pappa hade lyckats igen.

Hilena skickade Emmas saga som hon skrev i sjuan. Den roade mig nästan precis hela kvällen. Helt klart dagens höjdpunkt. Ringde därför Emma för att byta några ord om livet. Mitt i mitt samtal med henne ringde Alexis och Emma sa att vi skulle höras imorgon. Så jag ringde upp Alexis och pratade med honom resten av kvällen. Jag borde ha lagt mig tidigare men man måste prioritera. Världens bästa Alexis. 

När jag vaknade idag mådde jag fortfarande dåligt så jag har stannat hemma, ska bara iväg till skolan en snabbis för att ha datorkunskap. Kommer aldrig bli klar med projektet om jag inte jobbar med det idag. Så det blir till att ta en alvedon, sätta på sig mycket kläder och åka iväg. 

Därför så får alla ha det bra. Jag är glad. 
Helgen blir nog jättelugn. Funderar på att inte göra någonting förutom att träffa Emelie en stund.  
Det var ett tag sen nu.

Puss.

27 november

Hej!

Idag hade jag för en gång skull sovmorgon. En sådan lycka, jag fick gå upp klockan sju idag och det var samtidigt som min bror gick upp. Så mamma kokade choklad till oss som vi drack i samma fotölj framför teven. Verkligen det mysigaste sättet att börja en bra dag!
Jag packade ihop mina grejer och fick skjuts av mamma till bussen i högdalen. Den var en aning försenad och det var kallt så det var extra trevligt att sätta sig på bussen.
Bussresan tillbringade jag tillsammans med Harry Potter som jag så troget släpar runt på. Det gick ovanligt fort att komma till skolan och jag gick snabbt från bussen.

Linnea mötte mig i trappan och vi gick upp i korridoren. Pratade om lite allt möjligt tills jag skulel börja med matte. 
Idag var det så tradigt så jag vet inte vad, jag är redan klar med kapitlet för länge sen så jag gick igenom allt vi skulle ha till provet nästa onsdag, det känns som att jag kan det här nu. Trist att traggla samma saker hela tiden. 
Men matten var över ganska snabbt och vi hade samhälle, jag parade ihop mig med Martin på en grupp uppgift som vi fick och vi satte oss i biblioteket för att jobba. 

Lunchen är alltid dagens höjdare och det var det även idag. I min ensamhet gick jag sen till tunnelbanan som jag precis missade. Jag fick vänta i tio minuter men tillslut så kom jag i alla fall till cirkushallen. 
Tove är bland det sötaste som finns hade råkat tappa bort min mugg och ersatt sen med ett litet brev och en ännu finare mugg. Muggen kom ju fram lite senare men hon hade ett mycket dåligt samvete. 
Vilket hon verkligen inte hade behövt ha. Den nya muggen är mysigare och finare. Brevet fick mig nästan att gråta. 
Litet och välgjort, puss. 

Handståendet gick väl sådär men jag kämpade på i alla fall. Mitt i allt fick Elinor otroliga smärtor i magen. Jag sprang och fixade te och äpple som hon drack. Men det blev bara värre så hon åkte hem. 
När hon senare smsade mig fick jag veta att hon mådde bättre och det gladde mig mycket. Hon är så bra. 

Jongleringen var för ovanlighetens skull jätterolig! Vi skulle sätta ihop ett eget litet nummer som skulle innehålla lite olika trix, nivåer och olika bollar. Det var kul att göra och jag vart ganska nöjd med slutresultatet när vi senare fick uppträda dem för varandra. Alla var som vanligt mega kreativa och hade gjort jättebra. 

Impovisationen började med att vi uppfann våran egna lek i väntan på Walter. Våra rumpor tog rejält med stryk men det var roligt i alla fall. Annars så tog vi det lugnt och låg på varandra och slappnade av i olika övningar.
Jag och Moa kom bra överens och det var mysigt att bara ligga och lyssna till varandras andetag. Man blev lite småseg av att blunda i en hel timme så det var mycket passande med strech efter det. 
Magali var här idag så vi fick en ordentligt strech. Jag hade hela tiden internatkänslan och det var så mysigt. 
Mörkt var det ute också och allt kändes bara juligt. 

Jag duschade och klädde på mig och gick ensam till tunnelbanan. Jag missade precis den också, vad är det med tunnelbanorna idag. Men jag kom i alla fall till slussen vid klockan sex där jag mötte Emma för att tillsammans åka den sista biten hem. Hon hade varit och fikat och var positiv och glad, bästa tjejen. 

När jag kom hem fick jag mat och har precis avslutat en kopp glögg och inser att jag är så trött så jag skulle kunna somna på fläcken. Fast för att inte göra om samma misstag som jag så många gånger gjort så ska jag nog vara vaken ett tag till. För att kunna få sova lungt hela natten. 

Ha det fint. 
Puss.   


26 november

Hejsan!

När jag först slog upp ögonen idag så var min första tanke att jag aldrig skulle vilja gå upp.
Verkligen ännu mindre ha luftakrobatik, så jag klagade för min mor om att jag håller på att bli förkyld, vilket jag precis håller på att bli. Det kändes så surt att gå upp ur sängen så jag sjukanmälde mig från cirkusen och sov vidare till klockan tio över tio.
Det var så behövt så det var inte klokt. Det som väntade mig nu var en lugn morgon utan stress och bara mig själv i några timmar. Jag tog en dusch, läste lite och tittade sen på tv tills jag skulle åka iväg till skolan.

Vi började med svenska och det var trevligt. Lärarstudenten vi har är snäll och riktigt duktig, så hon gör arbetet kul. Vi diskuterade bara en massa och det gick bra.
Engelskan som var precis efter var ganska seg och vi fick bara göra en massa onödiga pratgrejer. Jag kan lika gärna gå hem och prata med mig själv istället. Men den lektionen tog slut ganska fort så jag tog tunnelbanan till slussen.

Där gick Elinor och jag en promenad förbi videobutiken i Medborgarplaten för att hon skulle lämna in lite filmer. Vi gick vidare till skanstull där jag tog tunnelbanan direkt hem. 
Nu när jag är hemma så upptäcker jag hur hungrig jag är. Det ska bli trevligt att äta lite mat och sen krypa ner i sängen med en bok och lite senare kolla på CSI NY. Jag och min far följer det stenhårt och jag blir alltid glad när jag kommer på att jag har sovmorgon imorgon så jag kommer orka titta på det. 

I helgen så har jag kommit på en massa grejer, jag har kommit på att jag ska vara glad över allt jag har. 
Moraltjejen nummer ett. Jag ska inte vara deppig mera. Allt kommer att bli bra. 

Hejdå.  

24 november

Hejsan !
Det har varit fullt upp sen jag skrev sist på grund av skola och lite så.
Den har veckan har varot ganska tuff. Alla cirkuslektionerna har varit jobbiga och jag har kämpat brabra!

Idag så gick jag upp tidigt för att vi skulle kunna se en bio som började klockan 10.30 det var filmer Eagle vs. Shark. Det var verkligen den roligaste filmen jag sett på länge! Alla borde se den filmen, humor på en nivå som inte går att beskriva. Bara så fantastiskt rolig, hela biosalongen bröt ut i asgarv många gånger och jag fnittrade igen hela filmen.

image2

Bilden är tagen ut filmen.

Filmen var slut redan vid tolv så jag köpte ett par jeans och åkte sen hem med Annie och Elin, väl hemma så har vi bara slappat och tittat på tv. Jag fastnade här vid datorn en stund.
Kvällen kommer innehålla lite mer bio med Annie och Alexandra. Control ska ses och den ska vara bra. För alla som älskar Joy Division är den säkerligen att rekomendera. 

Igår fredag har jag varit i skolan som vanligt. Alla lektioner var lite extra jobbiga men humöret var verkligen på topp. Tyvärr så var min kära Elinor inte där så jag borde verkligen ringe henne och höra hur hon mår. För i torsdags så mådde hon prima så det vore lite märkligt om hon var jättesjuk. Men man vet ju aldrig. 

Gårdagens kväll var mysig. Jag åt middag med min familj som vanligt och umgicks en del. Vi kollade lite på tv i mor och fars säng tillsammans och det var varmt och mysigt. Efter en stund promenerade jag hem till Annie för att träffa alla flickor samlade på samma ställe. På vägen träffade jag en massa män och jag stannade lite för att prata med Nicklas. Hann viska lite till honom innan de skulle iväg igen.  
När jag kom hem till Annie satt de tillsammans med Pia och Ingmar och stickade samt kollade på tv. Så jag fick en stickning som jag ägnade en stund att jobba på. Elin stickar en aning hårdare än jag fick ta över. Plus att hon spillde te över sig själv och mig men det gick ganska bra. Lite småvarmt bara. 
Vi gick såsmåning om in på Annies rum för kvalitéts tid tillsammans med allt nytt som man måste gå igenom tillsammans. Alla fick nog lite att tänka på och jag är glad för att vi har varandra. 

I min ensamhet skulle jag sen gå hem livrädd för mörkret och ensamheten. Så jag pratade med mamma en bit sen ringde Linnea en stund och fråga lite grejer skrattade och lättade upp mig en aning. 
Väl hemma somnade jag som en stock. 

Just nu funderar jag på att bege mig ut till mina vackra damer som suttit i mitt vardagsrum ett bra tag nu. 
Det är redan mörkt och iskallt. 

Hejdå.  

21 november

Hejsan!
Denna dagen är stor dag, för idag kommer Harry Potter ut på svenska. Men eftersom jag är en tuff tjej så har jag redan läst den på engelskan men bangar självklart inte på den svenska varianten då jag är helt säker på att jag inte förstog allt.

Dagen i stort har annars varit jättebra!
Vi började med Sugra uppvärmning, idag var det verkligen helt sjukt jobbigt. Men jag tog mig igenom de tre varven Sugra-gång och var stolt med mig själv. 
Linan med mannen, myten och legenden gick också bra. Kanske inte riktigt lika bra som vanligt men i alla fall bra. Sen när man inte gick så skulle man ju som vanligt strecha och vi fick göra det ganska fritt idag så jag satsade mycket på armarna, det kändes bra efteråt i alla fall, trots att det är mitt värsta ställe att strecha. 
Trampolinen gick jättebra! Jag hade det kul men det var jobbigt, jag och Mira stog på varsin trampolin och bara nötte en bra stund. Sen var jag så slut så jag inte orkade så mycket mer.

Vi gick och duschade, tog tolv bussen och kom till skolan där det var köttbullar med brunsås vilket var mycket uppskattat hos samtliga elever. Så vi vart mätta och belåtna.
Vi började skoldagen med samhälle, jag och Johannes arbetade med en massa frågor och vi vart klara ganska snabbt. Så vi gick igenom det många gånger och hoppas på att vi har rätt.
Jag satt även brevid Johannes på matten och det ledde till att jag inte jobbade så intensivt som jag brukar göra och jag förstog verkligen ingenting ett tag. Det kändes sämst och jag hjälpte Johannes med lite grejer istället.
 
Engelskan var väl inte så överdrivet tillfredställande man vi fick i alla fall sluta tidigare, så jag och en massa andra från ettan och tvåan åkte till hallen för att träna lite extra. Jag skulle köra parakro med Ylva med Joel som tränare.
Ylva är jättebra som bas så jag tyckte det gick ganska bra. Tills mitt huvud inte orkade mer så jag åkte hem. 
Moa och Linnea åkte med mig och vi fick bilskjuts av min far. Tacka för att den mannen finns. 

Här hemma är jag nu jättetrött, lite små fnipprig och glad. 
Ska nog snart sova, bara ta en snabbdusch och kolla lite vänner kanske. 
Ringa Lisa ska jag nog också göra.   

Puss.

20 november

Hejsan!
Denna dag hade vi för ovanlighetens skull sovmorgon. I och med detta tog jag tillfället i akt att titta på Dr Phil på morgonen samtidigt som jag åt en stadig frukost. Det var mycket uppskattat och jag åkte tillslut till skolan. 
På vägen mellan bandhagen och slussen åkte jag med Emil som jag inte träffat på jättelänge. Han var glad och trevlig som vanligt. I slussen lämnade jag honom och hoppade på tåget mot norsborg, precis när jag går på tåget kommer Simon på, vi hälsar och sätter oss mittemot varandra men säger i princip ingenting på hela resan.
Istället läste jag ut Ingen människa en ö av Louise Boije af Gennäs.
Den var bra och trevlig, gjorde mig dock ibland lite deppig och nere.

När jag kommer till skolan träffar jag en otroligt kissnödig Elinor och vi springer mot en toalett. Den smarta tjejen hade glömt bort att vi hade sovmorgon och fått tillbringa morgon på McDonalds.
Vi började med matte då sjuksyster kommer in och påpekar att ingen har varit hos henne ännu fast att vi hade tider. Jag kom då på att jag bytt dag med Elin och det var jag som skulle vara där. Vägde och mätte mig, jag var precis så lång som min mamma alltid tror. Så en centimeter har jag allt växt.

Vi hade inget samhälle utan gick direkt och åt mat, det kändes för tidigt för att åta men lite gick ner i alla fall. Vi åkte med bussen till hallen för att träna och jag började med jonglering. Vi var tvungna att stå hela lektionen med tre käglor någonting som jag absolut inte kan, så det var lite som svag tortyr.
Sedan hade vi i alla fall handstående som alltid på tisdagseftermiddarna. Det gick väl sisådär och jag hade lite små ont i huvudet efteråt. Lite för mycket blod i skallen skulle jag tro. 
Istället för improv så hade vi strech med Thierry, det var bra och jag kände mig verkligen utstrechad efteråt.
I lugn takt tog jag en dusch och åkte in mot stan. Där träffade jag Annie, Elin och Hilena. De satt och fikade men vi gick ganska direkt iväg eftersom jag och Annie skulle gå på bio med hennes klasskompis Alexandra.

Filmen som heter Hallam Foe, gjord av regisören David Mackenzie var strålande. Den var vacker, snygg och välgjord. Från ingenstans så kommer även Mackenzie i egen hög person och svarade på lite frågor och tog emot publikens aplåder. Den här filmen är verkligen en feel good film som alla borde se. Verkligen att rekomendera!

Får avsluta dagen med en bild från filmen. Jamie Bell (killen på bilden) spelade otroligt.



image1

Hej då!

19 november - Grattis pappa!

Hejsan !
Ett stort grattis till min ännu större pappa! Han är verkligen ett helt år äldre än igår.
Grattis igen till honom i alla fall! Kärlek rakt igenom.

Måndagar är alltid tunga eftersom vi har både akro och luft akro. Inte direkt det roligaste att börja med halv nio på måndagsmorgon. Men idag var det ovanligt roligt. I tre veckor framöver ska vi ha parakrobatik i stället för den vanliga akron och det var verkligen jättekul. Efter den lektionen var vi varma och glada.
Luftakrobatiken var väl som vanligt ganska stel och tradig. Fast idag fick vi hitta på våra egna figurer och ritade dem, det var mycket med fantasi och väldigt roande.

Vi åkte och åt lunch och började efter det med svenska, ganska intressant men vi kom inte så långt med någonting eftersom ingen hade gjort läxan. Vi fick sluta lite tidigare och gå till aulan för en föreläsning om en upplevelsepark i Hågelby. Jag satte mig brevid Martin och det visade sig vara ett stort misstag. Det vart endast en fnittrig föreläsning men jag slog mitt rekord i tetris och det är ju alltid något.

När jag åkte hem så tog jag bussen och läste min bok, men chauffören var sämst så jag fick bara huvudvärk och illamående så det slutade med att jag fick låta bli att läsa de tre sista sidorna i min bok som jag lånat av Emma. Så fort jag kom till Högdalen så satte jag mig på tunnelbanan mot stan, onödigt av mig att åka den långa bussresan men jag tänkte inte på att jag skulle köpa biljetter till Hallam Foe imorgon. 
Så det vart så i alla fall, hämtade även ut biljetterna till Control till på lördag och jag känner mig ovanligt rik. 

Sedan vart det födelsedagsmiddag för pappa och glögg och lussebullar till efterätt. Allt detta plus en huvudvärk som inte går bort. Inte bra alls, måste vara frisk imorgon för jag kan inte missa en handståendelektion till. Det vore inte alls bra. Imorgon är det även bio som gäller och det är alltid trevligt. 

Ha det fint. 
Hejdå!    

18 november

Hejsan!
En otroligt händelselös dag har återigen passerat.
Namnsdag har jag också och det var bara Martin som kom ihåg det. Men tack åt honom i alla fall. 
En liten del av dagen har det pluggats, men annars så förstår jag inte riktigt vart den här dagen har tagit vägen. 
Jag gick upp åt frukost tittade lite på tv och ringde Elinor, hon han minnsan tagit en massa viktiga beslut utan mitt vetande men jag blev ändå glad över att hon lyckades tillslut och hon verkar själv ta det bra. 
Hon betyder ganska mycket och det var trevligt att prata med henne. 
Annie smsade mig och berättade att hon köpt biljetter till filmen The nines som skulle gå idag klockan halv sju. Så det är väl det dagen har försvunnit till, Annie åt på tacobar med sin mamma och sen så gick vi och lutade oss tillbaka i sköna biostolar och avnjöt av riktigt bra film.
Den var konstig på sina ställen och jag fick inte alla trådar besvarade, men var ändå nöjd med film valet.
Annie stanna själv kvar på bion och såg en till film i sin ensamhet eftersom hon är ledig imorgon. Jag däremot fick åka hem och äta en sen middag och sätta mig vid datorn en stund.

Gårdagens släktpartey var inte precis så upphetsande som vanligt men vi åt ändå god middag med tårta och allt. Istället för att sitta och lyssna till evigt tjat så ringde Alexis och vi pratade i mer än en timme. Den mannen saknar jag som bara den. 
Det var för länge sen jag träffade honom, och han vet det. Snart ska jag ta mig en tripp till Varberg och hälsa på. 
För det behövs, samtalet var i alla fall trevligt och jag gick sen hem till Hilena där det var en massa snygga damer och vi tittade på Lars von Triers Dancer in the dark, en otroligt gripande film och vi satt alla till slut med tårar över hela kinderna. Den är lite jobbigt filmad och Björk är ibland ganska jobbig i filmen men den var ändå mycket sevärd och bra. 

Nu ska jag bara skriva ut min reflektion om huliganvåld som jag gjort idag. Artikeln vi läste var jätteintressant och jag blev helt förvånad över mycket av det jag läste. Det var helt enkelt en bra uppgift och kul att göra. Den ska bara skrivas ut.  

Hejdå.


17 november

Hejsan!

Gårdagen var slapp och det var ovanligt skönt!
Vi struntade i att åka till skolan innan mässan så jag sov till klockan halv tio. Då ringde en telefonförsäljare och väckte mig, men jag var pigg då så det spelade inte så stor roll. Det första jag gjorde var att sätta på en kanna kaffe. Eftersom jag hade god tid på mig innan jag skulle åka iväg. Jag tog en snabbdusch och kröp sen tillbaka till sängen med en stor kopp kaffe, en macka och några avsnitt vänner. 
Jag tog den tidiga bussen till mässan och fick därför hjälpa till att bära en massa grejer i väntan på att resten av klassen skulle komma, pratade därför lite med biträdande rektorn som är jättetrevlig. 
Vi körde vår föreställning utan några komplicationer och till allas glädje var Nilas där och hälsade på oss med ett leende. Det var kul att se att han mådde bra och man kände att det var trist att han slutade hos oss. Alla är som en del i klassen trotts att vi inte gått så länge.
När vi var klara med allt så fick vi pengar till lunch men alla åkte hem så jag bestämde mig för att ta en tur till gamla kära sturebyskolan och hälsa på. När jag kom dit så stötte jag först på Djuric han var jätteglad att se mig och jag kände mig som hemma. Jag gick sen och knackade på Andreas lärarrum och där var även Per, dom var glada och prata på som tusan. Andreas undrade om jag inte ville gå om och börja i stureby igen, det skulle jag inte banga på om jag ska vara ärlig. I stureby stannade jag i en halvtimme ungefär, ända tills Andreas skulle hem.
Då gick jag hem till mig och åkte till Högdalen med pappa för att handla. Det vart ekologisk choklad till fredagsgodis och den kalasade jag på med Martin och Hilena. Henne träffade jag i Högdalen och hon åkte med mig och pappa hem för att äta middag. Efter maten gick vi hem till Hilena för att mata hennes katter och sitta en stund vid hennes datorer och kolla på gamla bilder. Trevligt var det, men vi gick sen hem till mig igen. 
Joel och Jocke kom efter en stund och lite senare dök även Annie och Elin upp. Vi drack te åt lite lussebullar och lyssnade på Annies indiska musik och umgicks. Jocke somnade senare och tjejerna gick hem. 
När vi väckt Jocke gick även pojkarna hem och jag fastnade en stund vid datorn. 
Våra gamla stumfilmer roade mig ganska mycket men tillslut insåg jag att jag var tvungen att gå och lägga mig. 

Idag vacknade jag upp sent och åt en macka med juice, för ovanlighetens skull till några avsnitt vänner. Min bror hade skatat en stund men kom sen och joinade mig i mitt tittande. Vi vart lite sura för att alla skivor inte fanns där vi ville att det skulle vara så vi gjorde en storrensning och fick tillslut alla skivor i rätt fodral och hittade till och med en skiva som varit borta jättelänge. Det negativa var bara det att den var väldigt repig efter att legat i ett skåp ett bra tag så den hackar en del. Men lite av den fick vi i alla fall se. 
Jag tog sen en dusch och ringde till Lisa, tjejen som jag inte träffat på minst två veckor. Det går inte att säga hur mycket jag saknar henne och behöver henne. Vi pratade i alla fall en bra stund, det var både ledsamt och glatt. Jag saknar henne i alla fall. 

Om bara en och en halv timme kommer släkten för att fira min mor och far som har sitt gemensamma födelsedagsfirande idag. God mat och tårta ska det bli dagen till ära. Trevigt och bra. 
Senare ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, skulle vara mysigt att träffa Emma för hon var inte med igår. Sen vill jag såklart träffa Lisa också. 
Annars vill jag nog bara ta det lugnt. 
Tack och hej.   

15 november - Grattis Mamma!

Hejsan!
Denna dag är mammas dag, stora tjejen på henne.
Jag älskar henne!

Dagen började med att jag klev upp helt slut och verkligen seg. Så jag klädde bara på mig mjukiskläder och packade ner annat i väskan. På grund utav min påtänkta magkatarr så vart det inte mycket till frukost men tillräckligt för att jag skulle bli mätt. Jag satt i fotöljen och halv sov tills jag åkte till bussen. Den kom nästa direkt och jag myste upp mig mot fönstret, tog av mig skorna och ställde klockan på en halv timme senare. Så sov jag tills jag var framme i Fittja och skulle åka en station med tunnelbanan. Jag var tidig och fick gå ensam till hallen. Väl framme klädde jag på mig lager på lager med tjocktröjor och sockor, för vi skulle ha balett.
Det var kul och ganska lungt men krävande, perfekt för en torsdagsmorgon. Denna dag hade vi bara styrka i en halv timme på grund av att vi skulle ut till gymnasiemässan, så vi fick äta snabbt och åka till Bredäng för att ha bussen. Alla hann i tid och vi värmde upp och körde utan några större problem. Jag var även hästtjejen och det gick också bra. 
Emma var också där så som Iris och Emilie. Trevligt att träffa dom igen efter så lång tid. De kollade på oss och tillsammans kollade vi på stockholmsestetiskas uppträdande. Intressant är ordet för det, men det var bra i alla fall. 
Jag tog sedan bussen han för att äta födelsedagsmiddag med mor, far och bror. Mycket trevligt men jag var lite nere och det märkte dom men jag gjorde i alla fall mitt bästa för att inte dra ner stämningen. 
När middagen var slut och lussebullarna uppätna gick jag för att möta Nicklas, vi hade tänkt ta en promenad och prata om ditt och datt. Det var verkligen trevligt och välbehövt. Vi hade mycket att prata om och lika mycket kvar när vi skiljdes åt efter två timmars promenerande. 
Så nu är jag trött i kroppen och skulle verkligen behöva sova. Några avsnitt vänner och så blir allt bra. 
Imorgon är det fredag och jag känner bara för att mysa och gå på bio. Nu har ju filmfestivalen börjat också, Annie och jag är pepp. Så nu ska det ses på film. 

Kram och hej då.        

14 november

Hejsan !
Den här veckan har gått fortare än någonsin. Trotts det sämsta humöret på länge.
Hela måndagen gick åt till att lyssna på musik och prata med så få människor som möjligt. Akrobatiken uteblev och vi fick träna fritt istället, detvart inte mycket tränande utan mest småstrech och musik. Luftakrobatiken innehöll idag trapets och jag var opepp till tusen.

På tisdagen så var jag på bättre humör och skolan gick bra. Lite koncentrationssvårigheter bara men det är bättre än att vara sur och butter. Men när jag däremot kom till cirkusen så slogs jag av en huvudvärk utan dess like. Yrsel och suddigt för ögonen, det kändes inte rätt att sätta igång med jonglering och handstående. Så jag la mig på en soffa i mellanhallen där vi hade jonglering och somnade på en gång. Elin väckte mig genom att komma och klappa mig på huvudet och fråga hur det var, det är nog bästa sättet att bli väckt på. Efter det somnade jag om en stund till och vaknade inte förens vi bytt grupper och min grupp hade handstående. Jag gick ut och strechade lite med Lisa som sen hade vi improv. Jag tog det lungt eftersom jag fortfarande var groggy efter mina timmars sömn. Vi tränade även en aning till våran Factory grej på gymnasiemässan imorgon. Det ska bli skönt och slippa lite skola.

Idag onsdag så åkte jag till skolan ovanligt sent och träffade Linnea på tunnelbanan. Vi pratade om livet och viskade oss igenom hela bion som bestog av två cirkusföreställningar, den ena gjord av 7-fingers var kanon och vi var sentimentala till tusen. Vi åkte tillbaka till skolan och åt mat som knappt gick ner på grund av min misstänkta magkatarr. Hoppas det går över i alla fall, jag får ta det lungt imorgon och försöka att inte tänka så mycket. Väl uppe vid klassrummen så letade vi efter tvåornas vattenkokare som var spårlöst försvinnen, en massa misstänkta men ingen lösning förens på slutet av dagen då den kom fram från vaktmästarens gömställe.
Vi hade samhälle, matte och engelska. Humöret var på topp och vi fick sluta tidigare. Jag och Linnea åkte med en del kamrater till slussen och mötte resten av flickorna. Vi åkte hem till mig och åt lussebullar och kollade på Pedro Almodóvars Volver. Han är alltid bra och så var även filmen. Emma och Linnea stannade lite längre än de andra och vi avslutade kvällen med en kopp te. 

Mysig och trevlig dag. 
Imorgon är det mässan som gäller och det ska bli trevligt. 

Hej då.  

11 november

Hejsan !
Igår hann jag inte skriva någonting, för jag bakade tårta med Emelie på eftermiddagen och på förmiddagen så åkte jag till gullmarsplan och köpte en blomma. Allt detta till Nicklas som hela dagen skulle handla om. Fast det hade han ju såklart ingen aning om. Emelie och jag åkte till Rågsved och lägenheten som är hennes pappas vid kvart i sju. Vi hann bara precis ställa i ordning allt innan killarna kom. De hade också bakat en tårta som var deras stolthet. Skrytet välde fram, men det var trevligt ändå. Folk droppade in efter varandra och tjugo över åtta kom Nicklas, mannen för kvällen. Han vart så förvånad och rörd så han knappt sa någonting. Men jag var glad att se han i alla fall. Det dracks en del och stämningen var jättebra. Män har en tendens att vara trevligare när de har lite öl i sig, så jag hade jätteroligt. Vänskapsband knöts igen och det var glädjande. Jag åkte hem vid tolv med Arvid och drack te. Somnade ganska sent och kollade på tv på morgonen.
När han gick duschade jag och åkte direkt till morfar eftersom det är farsdag, så grattis.
Linn var också hos morfar och vi pratade en del inne på toaletten och jag älskar henne.
När jag kom hem pratade jag i telefon med Elinor, Elin och Annie ett tag. Dom är jättebra att ha. Emma, Hilena och Lisa också. För bra för att vara sanna. Mycket tack för att ni är så bra.
Nicklas vart glad över festen och jag hoppas Emelie är nöjd. För hon har gjort allt och fixat det så bra.
Snart kommer alla tjejer och ska värma mitt rum som är så iskallt så mina fingrar och tår är stelfrusna.
Tack för allt i alla fall.

9 november

Hejsan!
Den här dagen har varit extremt trevlig. Inte bara det att det är fredag utan i allmänhet.
Vi började med engelska och ångesten över att inte gjort klart frågorna som skulle vara tills idag tog över, det dåliga samvetet som alltid kommer när jag inte är klar med saker. Det är inte ofta men det händer. Sen så hade läraren tappat bort min uppsats och det var jättetrist, för då fick jag inte tillbaka den som alla andra.
Sedan hade vi svenska och vi läste och diskuterade, det är alltid lika trevligt. Jag gillar det.
Idrotten var inställd idag på grund av en sjuk Barbara men vi tog det i egna häder så jag Moa, Mira och Martin gick till löparbanorna och sprang ändå. Efter det körde vi en halvtimmes magstyrka och vi kände oss nöjdare än någonsin. Helt friviligt, hurtigheten.
Efter idrott och lunch hade vi samhälle och sedan teater, det var kul som vanligt och ovanligt glatt faktiskt.
Jag tog bussen hem i min ensamhet och det var mysigt, musik och värme är bra.
Nu ska jag hem till Elin med flickor och mysa.
Imorgon är det lördag, iks.
Hej då!

8 november - Grattis Nicklas!

Hej!
Först och främst vill jag börja med ett, Grattis Nicklas!
Nicklas är en av de bästa killarna jag någonsin kommer att träffa.
Det var för länge sen vi sågs och jag saknar dig.

Idag var det en enorm träningsverk som var den första känslan för dagen.
Den fortsatte tyvärr hela dagen och vart inte bättre av träning.
Bara sämre!
Danssalen var idag ur funktion eftersom strömmen hade gått och det fanns inga lampor.
Så vi fick vara i Lillan istället och vi skulle ha rehabilliteringspilates.
Eftersom att vi hade en ganska hård strech igår och alla hade träningsverk.
Det var ganska trevligt och lagomt tärande.
Istället för styrka med Sergei så skulle vi snacka och repa till gymnasiemässan nästa torsdag och fredag.
Vi ska återigen köra vår Factory-föreställning men den här gången på minimalt med utrymme.
Det blir nog lite sådär men det är kul att gigga tillsammans.
Vi duschade och åkte till skolan för mentorstid, det vart som vanligt högljutt med trevligt.
Stämningen var kanske inte på topp hela tiden, men men.
Sen matte med Bezhad det gick fort och jag var snabba tjejen och helt klar med allt, grymt skönt.
På svenskan var alla trötta så vi fick lyssna på en novell och ta det lugnt.
Datorkunskapen var till och med inställd på grund av att lärarna skulle ha något form av möte.
På bussresan hem roade jag mig med att ringa Nicklas och lyssna på musik och titta ut genom fönstret.  
När jag träffade pappa i högdalen åkte jag hem med honom.
Väl hemma åt jag mat och jag borde verkligen plugga.
Men det gör jag då inte.
Imorgon är det fredag, oj vad tiden går fort.
Trevlig dag!

7 november

Hejsan !
Idag var det den första träningen för mig efter lovet.
Det kändes jättebra att komma igång igen och inte alls så tungt som jag trodde.
Vi började som alla andra onsdagar med uppvärmning med tvåorna och Sugra.
Alla vet att det innebär springa och Sugra-gång, första gången jag gjorde det så var det så jobbigt så jag trodde jag skulle kräkas och dö på samma gång. Men idag pinnade jag på bra och vart klar två efter Elise som verkligen har fått stile på det. Vi sprang en bit också och sen skulle vi ha trampolin.
Men Sergei var inte där så vi började träna individuellt, jag började köra magstyrka med Elise och det gick bra.
Efter en stund sa Walter att vi skulle ha Thierry istället så det vart så. Jag körde inte så mycket trampolin utan satsade mer på styrkan för det kändes att det behövdes.
Sen var det dags för lindans med Sugra, strech skulle bli skönt och jag kände mig små darrig i knäna efter styrkan. Själva linan gick jättebra och jag blir bara gladare och gladare för varje gång jag går för jag märker framstegen. Allting bara flyter på och det känns hur bra som helst!
Innan lovet sa Sugra till Mischan, Erik och Johannes att de skulle kunna gå ner i spagat till efter lovet.
Det han lovat innan lovet skulle alltså bli sanning idag.
Killarna var verkligen vettskrämda och Johannes började. Han fick sitta mellan två klossar med tre tjejer på varje fot som skulle dra, samtidigt som Sugra skulle trycka. Jag skulle hjälpa Sugra sa han och jag trodde att jag bara skulle trycka lite men han tvingade mig att hoppa upp på benen på honom och så fick jag stå där.
Stackars Johannes jag ville verkligen inte göra honom illa så jag hoppade ner efter en kort stund.
Alla tre killar fick genomgå samma sak fast utan mig stående på för jag ville det verkligen inte.
Usch vad jag hatar att se folk lida. Deras spagater blev ju i alla fall bättre och det är verkligen det som är huvudsaken.
Han strechade även flickorna i splitt och spagat och det kändes vill jag lova.
Men bara det leder till något gott så är det bra.
Efter cirkusen så åkte jag faktiskt in till stan för att äta lunch i min ensamhet, Lisa kunde tyvärr inte.
När jag ätit gick jag på en liten promenad och sen gick jag och klippte mig, hon som klippte var snäll och duktig så det var bra. Verkligen att rekomenderna.
Jag bytte en tröja som gått sönder och köpte en klänning sen åkte jag hem för att plugga lite och gömma mig från regnet.
Middagen dukades fram och nu sitter jag här och ska plugga lite.

hejdå

6 november

Hejsan!
Idag så var det en lugn dag i skolan, det är inte ofta det händer så det gäller att ta vara på varje sekund.
Vi tittade i alla fall på Jalla Jalla!
Som alla sett förut med den är ganska rolig så det var trevligt. Sen fick vi diskutera den i olika smågrupper och sedan skriva ihop en sammanfattning på det.
Sedan vart det lunch, efter lunchen så sa Karin att det inte var några utvecklingssamtal på grund av att Mia var sjuk. Så det var ju bara att pallra dig hemmåt.
Elinor följde med mig hem för att plugga men det slutade med två timmars tittande på Vänner. Halvsovande och sega under ett täcke.
Ända tills Emma kom då i alla fall jag pluggade lite.
Vi ringde Annie för att fråga om de va allt för sura på oss för att vi inte följt med dem på muséum.
Det var dem som tur inte och Annie bjöd hem oss på middag.
Så Emma och jag tog moppen och åkte hem till Annie, där lagades det mat och pratades en massa.
Som alltid när man lagar mat så blir alla lite smått irriterade och arga men det blir alltid bra när maten står på bordet och tallrikarna är fyllda.
Vi pratade och skrattade och jag saknar dem redan.
Det är sjukt att inte träffa dem varje dag.
Efter middag diskade i alla fall Hilena medans jag hjälpte Annie och Elin med sin matte.
Jag gjorde chailatte till alla och sen så åkte Emma och jag hem.
Jag skulle kanske ha pluggat mer idag men så blev det inte.
Det löser sig imorgon, då ska jag äta lunch med Lisa jag saknar henne.

5 november

Natten var verkligen inte roande.
Eftersom jag var jättetrött så gick jag och la mig halv nio.
Klantigt egentligen, för jag somnade en stund och vaknade sen igen och insåg att jag var pigg.
Så jag läste en stund och satte mig vid datorn för att kanske bli tröttare,
så när klockan var elva så var jag tvungen att gå och lägga mig.
Och där låg jag, ända till klockan halv fyra och vände och vred mig.
Jag har en tendens att börja tänka på saker och sen inte kunna sluta.
Så det filosoferas lite för mycket när jag ska sova.
Därför hatar jag att försöka sova.
När jag vaknade klockan sex när radion sattes på så insåg jag att det bara var korkat och lönnlöst att gå upp och åka och träna med bara två och en halv timmas sömn.
Så mor min ringde och sjukanmälde mig och så sov jag till klockan nio.
Då var jag faktiskt jättepigg och kokade mitt krav och rättvisemärkta kaffe och åt gröt.
Allt detta till några avsnitt Vänner och det var roande.
Sen så åkte jag till skolan, den femtio minuter långa bussturen var det mysigaste på länge.
Det var ljust och svalt trotts att jag hade mycket kläder på mig.
När jag väl kom till skolan så möttes jag av Casper som glatt log och frågade hur lovet hade varit.
Efter att pratat lite med honom så gick jag till matsalen och hälsade på en glad Fia som berättade om Teneriffa där hon tillbringat sitt höstlov.
Hon var brun och ovanligt fräknig.
Elise var också där och berättade om Jokkmokk och pojkvännen.
Men ingen Elinor var där, hon hade tydligen gjort samma sak som jag och haft svårt att sova så hon kom runt klockan ett till skolan.
När jag kom upp i våran korridor så möttes jag av världens gladaste Mishan och den varmaste kramen på länge.
Jag insåg att jag faktiskt hade saknat dom lite.
Sen hade vi i alla fall svenska och engelska som flöt på som vanligt, vi fick till och med sluta lite tidigare på engelskan för att åka hem och fortsätta med uppgiften vi fått. Så jag tog tunnelbanan för ovanlighetens skull och hade det jättetrevligt.
Sen kom jag hem och ska plugga lite och kanske hjälpa bror min att skriva en historia i svenskan.

4 november

hejsan!
Som jag har sagt förut så hatar jag att somna om, tyvärr händer det nästan varje helgdag.
Jag skulle vilja gå upp två timmar tidigare men det slutat aldrig så. 
Men idag gick jag i alla fall upp och kom igång ganska snabbt, så jag duschade och åt lite.
Sen så fortsatte jag med frågorna till filmen In the name of the father som vi sett på engelskan.
Sist jag skulle ta itu med dem så gick det verkligen inte bra!
Därför vart jag jätteglad över att det gick lite bättre idag.
Jag har ju kvällen på mig tänkte jag och gick och drack lite kaffe med min moster och Perra de kom för att hämta Elias som sovit hos oss inatt. De berättade om sin slottsweekend och de verkade ha haft det trevligt.
De berättade även om hur mycket de gillade Henke och Christer att de verkligen var toppen killar.
Jag smålog lite men höll med dem.
Det vart inte mer pluggande innan jag åkte iväg för att träffa Linn och ta en fika.
Vi åkte till Gamla stan och tog varsin Choklad och mint-te, det var hur gott som helst och sällskapet var trevligare än någonsin.
Vi började spåna på julklappar till mormor och morfar, det gäller ju att vara ute i god tid.
Så efter att vi druckit upp vårat te så tog vi en promenad till Slussen för att börja åka hemmåt.
Jag åkte hela vägen till Högdalen för att gå hem till Emma och lämna hennes kamera som hon glömde igår.
Då passade jag på att få tillbaka min film som hon lånade för bara några dagar sen.
Sen så promenerade jag hemmåt, under hela den vägen så kom jag på att jag forfarande inte vet vad jag ska ge mamma i födelsedagspresent, hon fyller nämligen år om bara två veckor. Så det är nog dags att börja tänka lite på det.
Nu tänkte vänta lite med att börja plugga till efter maten, det känns inte som att det kommer att gå så mycket frammåt utan mat i magen.

Kvällen igår var mysigaste på länge.
Kvalitéts tid som Elin älskar att använda.
Vi drack glögg åt pepparkakor, popcorn och lite julmust.
Lyssnade på musik och umgicks. Ytterst trevligt.

Imorgon hade jag faktiskt tänkt att ta en sväng förbi cirkusen i Nacka och hälsa på.
Linn berättade att barnen saknar mig.
För att vara ärlig så saknar jag dom också, så det vore kul att åka förbi.
Linn är den bästa kusinen som man kan ha och jag är verkligen glad att jag har henne.
Puss.

3 november

Idag var jag trötta tjejen när jag vaknade och doggyn låg på ovansidan av mitt täcke.
Det var verkligen inte kul att bara få halva sitt täcke och frysa rumpan av sig.
Iställer fick hon ligga under täcket för att värma mina fötter, det var mysigt.
Sen så ringde jag till Lisa och vi bestämde att ses halv ett.
Vi gick och tog en fika, eftersom jag surat på Lisa den närmaste veckan av okänd anledning så var det trevligt att få prata med bara henne för en gångs skull.
Ibland är det bara hon som förstår precis allt.
Så jag berättade och hon berättade och jag vart till och med glad över att höra allt hon ville säga.
Hon är bra.
Efter en lång fika så gick vi för att kolla efter en klänning till mig.
Det är jag i starkt behov av.
Iris kom också och umgicks med oss, henne hade jag inte träffat på jättelänge, det var ett kärt återseende. 
Vi var lite allmänt sega och jag hittade bara en mysig tjocktröja. I största laget, men jätteskön. 
Annie ringde och undrade om vi ville med till någon kompis till dom så det är väl kanske det som händer ikväll. 
Annars vore det skönt att sova lite, jag tänker för mycket när jag inte sover. 
Imorgon är det även sista dagen på lovet och den ska jag ta väl vara på genom fika med älskade Linn och även en del plugg som jag verkligen borde ha gjort tidigare.
Varför blir det alltid såhär.

2 november

Okej, det är helt okej att vara tre år yngre ibland.

Kvällen tillbringades med familjen en stund och sen så gick jag världens omväg för att jag skulle hinna prata en stund med Elinor i telefon, eftersom jag inte träffat henne på tre dagar. Så för hennes skull frös jag mina gälar av mig och det negativa var att de redan var kalla på grund av den spexiga smoothien som pappa gjort precis innan jag gick iväg.
Men till saken tillhör att tjejen lovade att ringa mig efter tio minuter, men när fyrtio minuter hade gått och hon fortfarande inte hade ringt så kunde jag inte gå runt i gangstahood Örby längre så jag gick hem till Emma och värmde mig.
En aning oroad för att Elinor inte alls bara hade glömt bort mig utan blivit uppäten utomhus eller något så ringde jag i alla fall upp henne för att sura en aning. Det visade sig att hon hade pratat med sin farmor och en massa saker, så hon lever i alla fall.

Emma och Linnea skulle hem till Lisa för att titta på Heroes så Hilena och Annie hängde med hem till mig och åt keso. Ytterst mysigt.
Hilena gick hem i mörkret medan Annie stannade kvar och sov över.
Coolast är man när man pratar med Omar och är tretton år.
Det var i alla fall trevligt och vi somnade sent.

När vi vaknade gjorde vi en jättefin frukost utformad av Annie.
Ekologiskt och rättvisemärkt kaffe samt mackor och yoghurt.

Resten av dagen kommer förmodligen att tillbringas framför datorn med en partajuppsats om en film vi såg på engelskan. Det som är en aning frustrerande är att vi såg filmen för två veckor sen och mycket av informationen man fick i filmen har fallit ur mitt minne.
Skulle inte banga på att se den igen och friska upp minnet.

Snart börjar i alla fall skolan, jag orkar inte börja träna igen.
Fast det är välbehövt.

Varför finns det ett konstigt pirr i magen?
Varför försvinner det inte?

1 november

Hej.
Jag är glad. Sånnt är bra.
Inte för att jag inte är glad ofta, snarare tvärtom.
Dagen har varit jättemysig.
Jag vaknade vid nio och gick upp och drack vatten och satt en stund vid datorn. 
Sen var tanken att jag skulle lägga mig i sägen igen och vila och tänka över livet, men självklart så somnade jag om jag vaknade två timmar senare. Fan, sånnt är inte kul. 
Jag gick ut med hunden, duschade och sen så åkte jag till högdalen för att lämna in filmerna jag hyrde i lördags.
I högdalen träffade jag Emelie som bestämt. Vi åkte till skanstull och lämnade tillbaka ytteligare filmer som jag hyrt.
Sen så gick i alla fall till string för att fika med Emma som hade varit på konstmuséum med sin farfar.
Fikan var jättetrevlig och det vart mycket prat om allt möjligt. Från ingenstans dyker våran vackra flicka Elin upp med Lukas som tydligen är i Stockholm den här veckan. Det var i varje fall trevligt och efter några timmar så åkte vi hem till Örby.
Denna kväll kommer förmodligen innehålla Annie som jag inte sett på en hel dag, och kanske Emma igen.
I love it.

RSS 2.0