30 april

Hej.

Den här veckan har varit kort och skön. Bortsett från att vi började kvart över åtta igår och slutade fem. Men förövrligt så var den dagen mycket trevlig. Nationella måste jag erkänna kanske inte gick världsbäst, men jag får väl i alla fall hoppas på att det gick bättre än jag tror. Solen hade letat sig fram till oss så jag, Elin, Erik och Johannes solade en timma innan träningen utanför cirkushallen. Det kändes som sommar, varm asfalt och lukten av solkräm gjorde en helt galet glad och inte ville man in och träna i fyra timmar med det vädret.

Det var i alla fall tyngre än någonsin att börja träna igen, efter att ha varit sjuk i nästan två veckor. Det kändes som att varenda muskel i min kropp skulle dö av ansträngning bara när jag stog och jonglerade. Jag hade ingen ork över huvudtaget. Men när jag fått i mig lite frukt och vi skulle ha sista timmen handstående så gick det faktiskt ovanligt bra. Det tog mig nio månader att få ett "It's getting better" av Thierry. Men dom orden värmde mer än några andra, just på grund av att han aldrig sagt så i hela min tid på cirkusgymnasiet.

Idag har vädret inte varit lite slående som igår men ändå nästan kvävande varmt. Vi gick bara halvdag vilket var bästa någonsin. När jag kom till cirkushallen skulle vi ha uppvärmning som vanligt och jag orkade nästan ingenting, men tvingade mig igenom den halvtimmen som uppvärmningen var. Jag måste komma iform igen och bygga upp min kondition och styrka, för jag kommer inte orka någonting alls annars.

Resten av förmiddagen fixade vi klart de sista för våra images och till sist så redovisade vi. Men hann dock bara med tre redovisningar vilket var synd. Jag var med i Moas och den var jobbig och psykiskt krävande, men jag känner ändå att det faktiskt gjorde mig en aning starkare. För att stå där och visa hela sig själv, se sig själv i spegeln och veta att alla kan se det jag ser är bland det svåraste man kan göra i dagens samhälle. Utan det här sammanhanget så skulle jag nog aldrig klarat av det, men jag är glad att jag fick chansen att stå ut.

När vi slutade vi halv tolv så duschade jag och åkte in mot stan, mötte upp Emma, Linnea och Lisa och deras vänner vid Mariatorget. Det var lite kallt så vi passade på att åka till Linneas nya lägenhet som var helt underbar och jättesnygg, precis vid Mårtensdal så jag tog tvärbanan och mötte upp Martin i Gullmarsplan för att köpa kaffe och juice och åka hem.

Hemma kröp jag när i min säng till Hellosaferide och myste och småsov för att orka vara vaken ikväll, Valborg och jag är inte alltför pepp men det blir säkert en trevlig kväll.

Dö inte alla.
Puss

28 april

Med detta väder, värme och allt fint så kan det nästan inte vara bättre.

Jag är otroligt macho med en manlig målbrottsröst men det är jag ju ganska van vid för tillfället. Förkylningar ska alltid sätta sig på talet, men det är i alla fall bättre idag än igår. Då lät det som att jag hade knarkat i 50 år.

Hur kan man bli så underbart förälskad i män som klättrar på pålar? Hur kan människor få vara sådär perfekta, vi hade hoppats på att de skulle vara utan socialkompetens och bara vara otrevliga, men icke. De var helt enkelt perfekta och underbara. Jag är kär.

För att förkorta landetvistelsen, jag har bakat med världsbästa Fredrik, hela lördagen. Familjerna är ganska bra och det vart precis så trevligt som jag trodde. Jag vaknade tidigt tidigt och satt ute på altanen i en korgstol med täcke och bara njöt av morgonens första sol och fåglarna. Det gick inte att göra någonting åt någonting så jag lät allt bara vara och bestämmde mig för att ingenting spelade någon roll. Det kändes bäst.

Mormors födelsedag firades så fort vi kom hem, grattis till henne då.

Jag tittade på film hela resten av söndagen, Down the walley och Du levande med Arvid. Du levande var humor på den bästa nivån och jag älskar Roy Andersson.

Mina bästa damer har jag träffat idag också och ingenting slår dom, grattis till Pia också som fyller år idag! Hon skulle firas med chokladtårta, trevligt.

Det som är kvar innan ledigheten är ett nationellt prov och cirkus, redovisningar av images och ingenting mer. Det känns ytterst fint. Sen så ska vi kolla på 7-fingers. Åh jag är kär!

23 april

Jag vaknade med ett ryck av att Elinor ringde mig för att gör mig glad, och hon lyckades mycket fint. LIte gladare blev jag i alla fall, älskar tjejen.

Idag så har allt jag gjort avslutats med att jag somnat. Efter att jag ätit frukost, så somnade jag. Efter mitt andra frukostmål så somnade jag. Sen när jag gått ut med hunden på en jätteliten runda så var jag helt slut och la mig på balkongen och det gjorde ju inte saken speciellt mycket bättre. Där typ smådog jag och nu har jag vaknat efter att sovit i två timmar.

Jag får i alla fall hoppas att jag sovit bort lite av sjukdommen, för det blir liksom inte bättre, och jag har ändå inte varit i skolan på hela veckan, bara en pyttesnabbis i måndags. Fast Elinor sa att jag inte missat så mycket alls.

Emma ville också komma hit en stund, men jag känner verkligen att jag inte vill att hon ska bli smittad. Sen får jag också hålla tummarna för att inte Hilena, Elin och Annie blev smittade igår när dom var hos mig för att muntra upp mig. Det var trevligt att få lite sällskap efter en hel dag ensam. Snart kommer Lillebror hem och ska hålla mig sällskap, jag kanske ska steka pannkakor till oss.

Hoppas jag kommer iväg till skolan imorgon så jag får vara ute bland folk igen, eftersom jag kommer att vara mycket isolerad i helgen med tanke på att vi ska till landet och jag ska bara umgås med Fredrik och Jessica. Vilket är räddningen på lördagkvällen. Fast fredagen lär innehålla bara Fredrik och sommarkänslor så jag är ganska glad ändå.

Peace.



Elinor ringde mig idag och sa att man inte skulle vara i solen när man var sjuk, för bakterierna växer. Så nu känner jag mig som den största bakteriefloran i världen.

Jag är rastlös och saknar Alexis. Han är för långt borta och för bra för att vara så långt borta. Fan.

Nu vart det faktiskt lite jobbigt, men jag hoppas att allt blir bra, eller så blir det inte det. Men jag kommer i alla fall att överleva i vilket fall som helst.

22 april

Jag sjunger högt, högt, högt. Eller ja, så högt det går, för rösten försvann någån gång i natt när jag drömde konstiga drömmar och min hals dog.

Men jag får i alla fall stanna hemma idag, fast jag har inte sovit speciellt mycket ändå, jag förstår inte riktigt mitt eget problem med att sova länge på morgonarna. Jag hade lätt kunnat sova i några timmar till, men icke. Upp halv åtta och vara pigg som en lärka, inte bra.

Jag har i alla fall planerat att titta på Natural born killers just nu. Det var nämligen ett tag sen och jag behöver underhålla mig själv med någonting.

21 april

Hela världen hänger ihop i ett sjukt virrvarr, jag dör och blir för trött på allting.

Jag är sjuk, ligger i min säng och är sjuk. Jag missade att plocka upp 7-fingers gradäng, jag klagar inte. Faktiskt inte över huvudtaget. För jag har det så skönt här.

Helst så vill jag bara vara på mitt land, med en Fredrik och vi gör ingenting men ändå så mycket så det inte finns tid för annat. Kanske tar och bakat något spexigt som bara vi kan och solen skiner och det ska vara sommar. Det skulle vara det allra bästa just nu.

Men min balkong tar ändå alla priser. Nu är det 25 grader och jag sitter inte alls där för min säng är mycket mjukare, jag är faktiskt trött. För jag vaknade i natt och hade ont i näsan, halsen och mådde sämst så jag kunde inte somna om på ett bra tag vilket resulterade i en trötthet just nu, yes.

Jag har i alla fall gjort mega-dinkel-fullkornspannkakor med en massa trevligt på i min ensamhet och snart ska hunden gås ut med, fast jag har god tid på mig eftersom vi börjar skolan vid halv två, så det är lugnt. Allt är lugnt, jag är lugn, livet är lugnt.

Jag kanske är lite små hisspig i alla fall, jag vet inte riktigt, har inte bestämt mig än. Men men, nu är borde jag gå ut i solen och få lite färg på mitt ansikte.

Puss!



Update 2.0 yes.

Sjukdomen sitter kvar, inte bra inte bra alls.

Men jag fick massage av Johannes, det hjälpte lite i alla fall. Sen fick jag sitta i solen på engelskan och lyssna på Pierre som spelade Winnerbäck och sjunga. Sommar, ja sommar!

Jag drack kaffe med mig själv på tunnelbanan, har inte gjort någonting alls sen dess. Jag gör nog lite för ofta precis ingenting. Men tack ändå.

20 april

Hejsan.

Helgen har gått hur fort som helst och jag är fortfarande småsjuk, ont i halsen och inte alls bra, usch. Så förmodligen så ska jag hoppa cirkusen imorgon och ta det lugnt och gå ut med hunden. Det blir bra.

Igårkväll träffade jag äntligen Hilena, Emma och Lisa. Vi tog en lång lång promenad i skymningen och det var fint väder, det var som att vara utomlands och mycket mysigt. Lugnt och skönt tog vi det och sällskapet var mycket trevligt. Jag hade inte gjort så mycket denna dag utan mest småsovit eftersom Emma sov med mig och vi somnade ganska sent.

När jag nästan var hemma igen så ringde Moa och undrade var jag var så jag åkte hem till henne. Det var en jättemysig kväll och vi drack te och pratade om allt och inget. Vi blir bara bättre och bättre Moa och jag. Hon är fantastiskt underbar.

Jag bestämde mig för att gå hem från Svedmyra för att det är så nära så pratade jag med Arvid som sen kom hem till mig för att sova. Jag sov faktiskt ovanligt bra och när vi vaknade så var vädret helt crazy. Vid tolv så var det 27,8 grader på min balkong så vi åt frukost där och höll på att avlida i värmeslag, det var som sommarvärme. Jag hade helt glömt bort att det kunde vara sådär varmt. Färdiga lite småskabbiga men pigge åkte vi iväg, jag träffade Emma och vi åkte till Vitabergsparken och åt glass med Lisa.

Annie, Linnea och Miguel kom också och umgicks i värmen. Jag kände att jag druckit för lite och det var för varmt så jag har åkte hem och sitter nu här och har på mig en massa kläder för att hålla mig varm, inne är det inte lika varmt som ute. Galet!

Familjen lagar mat och jag är ganska trött och sjuklig så jag ska nog ta det lugnt idag.
Puss



Från ingenstans, eller joo från någonstans.

Jag och Fredrik längtar ut.
Men nästa helg så, peppar och taggat.
hahaha, puss!

18 april

Åh, den här dagen har ändå varit en av dom bästa på länge. Allt har bara varit så otroligt bra och fint.

Det börjar med att jag vaknar till fågelkvitter två minuter innan jag ska gå upp, inser då att jag drömt en dålig dröm som inte var sann, helt enkelt för bra. Då blir jag på så bra humör så jag går upp och duschar jättesnabbt och äter en ordentlig frukost i sällskap av min far.

På bussen orkade jag till och med koncentrera mig på min bok som var lätt och för ovanlighetens skull mycket mycket bra. Dessutom var vädret enastående och bara helt underbart. När jag kommer till skolan är vi bara sex stycken där och vi myser och leker lekar utan att börja bråka allt för mycket, äntligen.

På gympan så börjar det med att hela klassen får ett litet lyckorus och får för oss att leka burken tills Barbara är klar. Som vanligt är det på blodigt allvar och alla är sjukt seriösa, det blir alltid roligare att leka då. När vi sen börjar gympan så går det lätt och är skönt att springa och det är soligt och underbart. Johannes är rebellen och gör allt som han vill och allt är bara fantastiskt mysigt.

Elinor kom till lunchen och ordningen var återställd. När vi sen får veta att samhället är inställt för att Fehyas ska rädda världen så blir det ju inte dirket en sämre dag. Vi sätter oss ute med tvåorna och myser i solen. Tillslut utmanar Simon Johannes på en brottningsmatch som var ytterst seriös. Alla hejar på och de brottas tills båda två blöder och våra lektioner har börjat för ett bra tag sen. Allting avslutas med världens största och mysigaste kram av hela ettan och tvåan och allt blir bara allmänt blödigt och fint.

På teatern fick Johannes den behandligen han förtjänade, det vill säga en ordentlig massage av en massa snygga damer. Han kan helt enkelt inte uppskatta det mer. Vi fortsätter med radioprogrammen men jag somnar nästan i solen och blir småtrött.

Sen åker hela klassen till Kunsträdgården för att fixa ett litet mingel som visar sig bli ganska mysigt. Jag hade mina kära damer som yttersta stöd och det är allt man behöver. Tillslut åkte jag hem till mig med Mira och Moa för att laga mat, ha kalas med sjukt mycket glass och sås och rån. Det vart lyckat och jättemysigt.

Förutom allt detta så är Emma på väg hit nu och vill sova hos mig. Det får hon alltid alltid, så hon ska berätta allt när hon kommer hit. Jag peppar.

Puss!

17 april

Usch för att inte ha någon cirkus idag, usch för att ha nationella istället. Jag har en vag känsla av att det inte gick så bra. Tiden var på tok för kort och allt gick bara för snabbt för sitt eget bästa.

Så nu sitter jag här och har håltimme fram till lunch som är om någon timme, fast begåvat nog så skriver jag på min svenska uppsats som jag borde ha skrivit på varje dag den här veckan. Men så har det inte alls blivit.

Igår vart det en underbart mysig promenad med bästa Emelie. Välbehövt och bra helt enkelt, när man får tid att prata om allt som vi missat på de två veckor vi inte setts. Det kändes bra.

Snart är det fredag, jag peppar redan. Vi har cirkusgrej i Kungsträdgården vid fyra till sex så om någon har tid, kom förbi och säg hej. Det vore trevligt, fast jag inte riktigt vet vad vi ska göra, men det löser sig.

Jag känner på mig att jag inte kommer att tokskriva på svenskan precis, men jag kanske inte behöver det heller.

Damn, I wish I was a lesbian.
Svaret på mitt liv är Hello Saferide, jag kan inte få nog av att vara i min egna lilla värld och bara vara glad.

15 april

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, det känns som ett stressat lugn som inte borde få finnas just här.

Besked som jag verkligen inte ville ha, det känns bara som för mycket för att få finnas. Man måste vara stöttande och stark men samtidigt så har jag inte bestämt mig för om jag mår sämst eller om jag är stark och står ut. Jag hoppas att jag kommer klara av att vara stark och stor och bäst, men det bli väl en tidsfråga.

Gotlandresan med bästa Emma är bokad. Men då fel vecka, ännu ett orosmoment, kommer hon att kunna åka med mig eller kommer jag att behöva ragga upp en kamrat i sista sekunden. Det känns lite som en klump i magen fast att jag inte skulle behöva tänka på det.

Imagen för beaty ska vara klar imorgon, det är nått fint men sjukt jobbigt. Det är som att blotta hela sig själv på en minut. Stressen öven svenskan, som jag inte borde ha, fast jag borde ha jobbat mer idag. Men det löser sig, allt löser sig.

Imorgon ska jag i alla fall träffa Emelie, vi har mycket tid att ta igen.

14 april

Hejsan!

Trots att jag inte sovit så mycket inatt så började morgonen bra i alla fall. Vi hade flygande trapets och jag catchade med Mishan. Vi har verkligen fått stil för det där och Sergei var stolt som tusan och skröt om hur bra vi var, han sa till och med att vi catchade som proffesionella. Det måste man ju verkligen ta som en komplimang.

När vi bytte grupper så hade vi akro med killarna i trean och en ytterst söt fransman. Det var kul trots att jag hade huvudverk och var jättetrött. När vi kom till skolan så vart det inte direkt bättre, jag somnade nästan mot Johannes axel i matsalen och när lektionerna började så kunde jag verkligen inte hålla ögonen öppna. Men när jag fått i mig slutet på min smoothie och mellisfrukt så vart jag genast lite piggare.

Jag åkte till Alby och väntade på Linnea. Jag var trött så jag orkade inte gå och möta henne utan satt istället och väntade på henne i en timme i tunnelbanan. Fast jag hade trevligt ändå, gjorde absolut ingenting vettigt utan lyssnade bara på musik och skrev lite i en liten bok. Det vart ändå ganska mysigt.

Tillslut dök hon upp i alla fall och vi åkte in till stan och fikade. Det var galet välbehövt och allt kändes bara allmänt back in the days vilket känns hur bra som helst. Tala ut och vara bra, det är något jag saknat.

Nu har jag åkt hem, ätit middag och blivit lite piggare, jag borde verkligen plugga. Så jag ska faktiskt ta och göra det nu!

Puss!

13 april - Grattis Elias!

Hejsan!

Jättemycket grattis till lillkusinen Elias idag som blir hela 12 år!

Jag peppar inför flygande trapetsen imorgon vilket känns bäst, fast inte lika bäst att ha träningsverk som jag verkligen kommer att ha. Men det är ju dags att biffa nu så det är väl bäst med träningsverk i alla fall.

Gårkvällen var mysig, barnvakta, äta Hilenas underbara sockerkaka, spela gameboy för Meya. Prata om allt som kan tänkas pratas om och sova. Somnar gör man så fasligt lätt när det är behagligt varmt och mjukt. På hemvägen så fick jag sällskap med Linnea på telefon. Det var fint, jag blev väldigt glad över allt fint hon sa och det var underbart.

När jag kom hem hade jag huset fullt av tuffa smågrabbar på 13 år som tittade på film, vilket i och försig var jättetrevligt eftersom det var lite liv i huset för ovanlighetens skull. Så jag fastnade lite framför Pulpfiction som jag verkligen ska se hela av någon dag. Så jag somnade sent och gick upp tidigt och åt frukost och sen gick jag och la mig igen som vanligt. Jag upptäckte att jag somnat med strumporna på, vilket jag verkligen hatar så lite småsur vart jag ändå.

Resten av dagen har tillbringats hos Holm och ätit god mat, tårta och hembakat, mysigt mysigt. Snart ringer Elinor mig för jag har inte sett henne på hela helgen och hon är så fruktansvärt underbar.

Puss

12 april

Veckan har verkligen verkligen flygit fram och just nu är jag trött.

Igår så var det den älskade och omtalade Baklavansdag. Vad passade inte bättre då än att köpa dessa tuffa bakverk i mina hoods där dom hör hemma. Det var en massa olika sorter som jag dukade fram innan mina kära vänner kom, kokade även kardemumma kaffe som vi drack ur mina espressokoppar. Allt var helt underbart mysigt och trevligt. Alla sex damerna var samlade och stämningen var helt underbar.

När dom gått hem till sig så kom Arvid, som skulle bli mitt eminenta sovsällskap. Vi drack te, tittade på Allt är upplyst, umgicks och sov. Det var varmt och jag vaknade klar vaken vid nio. Arvid sov så fint så jag passade på att upptäcka att mina skavsår var precis lika öppna som förra veckan, vilket var galet oroväckande. Så jag plåstrade om dom, tog en dusch och gick och la mig igen. Sen åt vi frukost, piggnade till och han åkte iväg till stan medans jag väntade på Lisa och Emma för att samåka till Slussen.

Träffade Fia och Toby i Slussen och vi åkte tillsammans till hangaren av alla hangarer och Ung Cirkör. Jag är så otroligt stolt över mina fina vänner Mira och Tove så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag stod och grät lite för mig själv i Mira och Esmeraldas trapetsnummer. Jag kände mig nästan töntig. 

Moa som kom direkt från Katrineholm och Miras 18års fest var precis lika trött som jag och ett perfekt sällskap på tunnelbanan hem. Alltid lika bra tjej. När jag går frammåt i tåget träffar jag Annie och Hilena som jag kommer tillbringa kvällen med. Vi ska leka unga mödrar och barnvakta lilla Leah och Meya.

Snart ska jag äta middag och sen kanske vila lite.
Puss.

8 april

Höjden av mysighet är att jag nu dricker en kopp te och sitter på min stol med filt och en vetevärmekudde. För det är alltid så fasligt kallt på mitt rum. Det måste bero på att jag har sängen framför elementet.

Hela dagen har dessutom varit mysig. På morgonen var jag tidig och fick tid att prata med Martin för första gången på mycket länge. Det var mycket trevligt och välbehövt.

På cirkusen kröp Moa upp i mitt knä och berättade hur mycket hon tycker om mig, det gjorde mig gladare än på länge. Sen berättade Linnea att hon lyckats komma ner i spagat, tjejen förtjänar det verkligen. Jag har även klarat nya saker idag, en bra träningsdag helt enkelt.

Hemma har jag bara ätit middag, duschat sen kikat på lägenheter. Inte för att jag på nått sätt vantrivs hemma, men en mysig etta vore verkligen något.

Datorn kära har virus så det tar hundra år att skriva, därför blir detta kort.

Puss.


6 april

Så var det söndag igen, helgen har gått så fort och äntligen har jag tillbringat nästan all min vakna tid med de som betyder mest av allt och har gjort det i så många år som jag kan minnas. Den här helgen har varit helt underbart mysig och jag kan inte begära mer än såhär underbara damer.

Vi myste i turingeparken igår, med för lite kläder och en massa picknick, våran gamle goding bandaren var med och Lidingökanalen var på. Med lite mer kläder så hade det varit ännu finare men man kan ju inte få allt på samma gång. När jag och Emma höll på att frysa ihjäl så cyklade vi hem och klädde på oss mer kläder och sen anlände alla till Emmas hus igen.

Efter allt för mycket frisk luft så vart jag så trött så jag la mig i Elins knä i Emmas kökssoffa och somnade. När hennes föräldrar åkt iväg så gick jag ner till soffan och somnade där ett tag till. Hilena, Annie och Elin fixade med allt till deras filminspelning och Emma fixade med sin godisklänning hon skulle ha på en fest.

När jag vaknat åkte jag hem och åt middag och kom sedan tillbaka till Emma igen. Då spelade vi in deras film och det vart rikitigt trevligt. När vi var klara med det efter några timmar i kylan så åkte vi hem till mig och tillbringade några kvalitétstimmar i mitt kök med te och mango.

Pappa väckte mig vid nop idag och det vart en gröt frukost som inte uppskattades av Lillebror med dock utan mig. Han för nog fått för fin smak när det gäller frukostar efter den goda frukosten dagen innan. Jag älskar verkligen frukost, det är bland det godaste man kan äta. Men när vi ätit upp mådde jag lite sisådär så jag la mig i min säng och såg ett avsnitt Roswell och sen så somnade jag och vaknade inte förens klockan ett. Jag kommer inte att kunna sova i natt.

På grund av att jag mår lite sådär så har jag endast segat i myskläder och duschat länge länge för att bli ren och fräsch. Tittat en del på tv och suttit vid datorn. Jag måste verkligen plugga, ringa Alexis och rina Elinor. Jag borde även slå Lisa en signal.

Snart är det en ny vecka och en massa nya tag, för snart är det sommar. Åh va skönt.

5 april

Min balkong, den är inte isklall denna gång utan det är helt 20 grader. Jag är en glad halvnaken och solande tjej just precis nu. Dessutom är jag mätt och belåten efter Café Strings frukostbuffé som jag och min bror nyss kom hem ifrån.

Den hade allt, precis allt som man vill ha en solig morgon då man är jättehungrig. Vi satt till och med ute i solen, frös lite då och då men det är ju sånt som man får stå ut med när man väljer att sitta i solen. Det är även lite småblåsigt nu på min balkong så helt perfekt är det ju inte, men näst intill.

Igår kväll så träffade jag äntligen Elin, Hilena och Annie en lite längre stund. Vi tittade på Pedro Almodóvars Bind mig, älska mig. Den var lite för förutsäg bar för att vara Pedro och jag vart lite besviken. Det var en spansk version av Stockholmssyndromet, att förälska sig i sin kidnappare. Redan efter en halv timme sa vi hur det skulle sluta och så slutade det.

Idag så hoppas jag på att solen håller i sig och att jag kan tillbringa hela dagen utomhus. Min bror och hans vänner har precis suttit upp studsmattan för denna här sommaren och jag testade en del. Det var inte precis som i skolan utan man får ta i för allt man kan utan att komma i närheten av lika högt som då. Jag kan tycka att det är ganska skönt eftersom då blir det inte allt för läskigt hela tiden, men det blir ju desto jobbigare.

Min balkong är precis perfekt idag och jag skulle uppskatta lite sällskap på den, för just nu är det bara jag, hunden och datorn. Hunden har by the way nyss suttit i halsen och hållit på att kvävas, plus att hon nyss fick en anfall. Jag orkar inte med det här mera.

Inte ett moln på himlen och jag ska återgå till att sitta och inte göra någonting ett tag.

Puss

4 april

Alltså åh, det är ju bara helt underbart att jag har gått utan jacka nästan hela dagen.

När jag vaknade vid åtta så tittade jag ut och insåg att det såg kallt ut, så jag klädde på mig en del kläder efter att ha duschat och sen så åkte jag in mot söder. Där sprang jag runt i någon timme tills det att jag mötte upp Elise och Fia i Slussen. Tillsammans gick vi till det ekologiska caféet Barista som ligger i Victoriabion. Där åt vi en underbart mysig frukost tillsammans som verkligen vart trevlig.

När vi sedan kollar ut för att fundera på att börja röra på oss så inser vi att det är strålande sol utomhus. En sådan lycka från alla håll och kanter. Så vi börjar ta en promenad ner mot Gamla stan. När vi kommit till vattnet bestämmer vi oss för att ta en paus och lägger oss i solen en stund för att bara prata och mysa. Då får vi beskedet om att muséumet som vi skulle gå på har blivit inställt och vi har ledigt hela resten av dagen.

Vad ska vi då hitta på tänker vi och går in till T-centralen för att titta på skor. Mishan mötte också upp oss och den stackaren fick vara våran bästa smakråd. När jag hittat två par skor och Fia ett par så bestämde vi oss för att köpa med oss jordgubbar och sätta oss i Kungsträdgården och ha det bra, så det vart så. Jag och Fia åkte senare till söder och satt där och pratade om allt möjligt tills vi åkte hem till våra hus.

Jag kom nyss hem från Elin efter att ha tagit min cykel och i racerfart åkt till hennes hus för att äntligen få träffa alla damer. Emma fick sitta bakpå min cykel på vägen hem och hon borde träna på att inte försöka hålla balansen så mycket. Nu är jag i alla fall hemma och borde titta lite på filmer som jag hyrt som ska vara inlämnade imorgon.

Allting blir så bra när det är fint väder, åh yes.
Puss.

3 april

Pigga, glada, peppade dag.

Trots att jag somnat senare än jag borde alla dagar den här veckan så har jag inte kännt av det alls utan snarate varit mer pepp än någonsin. Bara grejen att jag och Elinor stannar kvar en halvtimme efter att vi avslutat vårat styrkepass och tränar mer styrka säger ju ganska mycket. Men man kan ju kanske inte bli annat än peppad när Martin och Johannes är ens bästa coatcher. Ska man biffa så ska man väl, eller ska jag verkligen det? Skona mig ifrån det igentligen, men det är nog ingen risk. Stark och frisk ska man vara, än så länge har det ju gått bra.

Skolan gick hyffsat smärtfritt, datorkunskapsprovet visade sig ha gått bättre än jag väntat mig och jag börjar nästan avguda sättet Behzieboy rättar på. Det visar sig alltid vara till min fördel i båda dator och matte. Eller så har jag bara en sånn ofantligt talang i båda ämnena vilket jag verkligen starkt tvivlar på.

Jag läste bok på bussen tills jag blev smått illamående, då var det inte lång väg kvar. Gick hem från Högdalen och tog det lugnt. Emma tog sin cykel och kom förbi. Hon skulle springa på mitt rullband och ägna lite tid åt att plugga. Det gjorde vi tillsammans med min bror och jag fortsatte plugga efter att hon gått. Det är alltid lika trevligt när hon spontant kommer förbi och gör ingenting med mig i några timmar. Sponatnitet är alltid lika välkommet i mitt hus, ni casa es su casa.

Nu ska jag koka en kopp te och krypa upp framför världens bästa Roswell High. Äntligen har min Lovefilm-pausning stoppats och jag har fått nya filmer. Det enda oroveckande är att jag har hyrt en massa filmer som ska vara inlämnade på lördag och ner ska jag titta på dem? Helgen får väl helt enkelt handla om film.

Imorgon blir en underbart mysig dag men frukost fika med mina sötaste klasskamrater och sedan muséum med klassen. Lugnt och skönt och inga riktigt lektioner. Nu vill jag verkligen koka te, så hejdå.

Elephant

En film gjort av Gus van Sant som är aktuell med filmen Paraniod park.

En helt vanlig skola i USA som kantas av elever med sina egna problem och upplevelser. Vi har Eli som gillar att fota, John vars pappa dricker på tok för mycket, Michelle som är ensam hela dagarna och ägnar gymnastiklektionen åt att sitta ensam på grund av att läraren klagar på att hon inte vill ha shorts på sig som alla andra har.

Sedan har vi Eric och Alex, de spelar datorspel och har inte speciellt bli kontakt med sin omvärld. De har i princip bara varandra och de börjar sakta men säkert att lägga upp en plan.

Man får se ungdomarnas liv och deras vardag av lektioner, skvaller, sport. Alltså ett helt vanligt highschool liv. Men trots detta så blir det aldrig förutsägbart och man får se samma händelser om och om igen fast ur olika människors verklighet.

Detta är den sanna historien om massakern vid Columbine High School.

Filmandet är vardagligt snyggt och allt är verkligen lugnt rakt igenom. Till och med under själva massakern så blir det aldrig ett högre tempo. Hela tiden så lullar det på i sin egen takt och det finns inga onödiga dialoger. Det är en film som är otroligt fin och som visar osäkerhet hos ungdomar och en bild av en verklig händelse.

Jag tyckte verkligen om den för att den kändes så äkta och verklig. Plus att den är sjukt snyggt filmad.

image20

Denne man känner vi även igen från filmen Lords of dogtown.
Om ni undrar alltså.
puss.

1 april

Och så var våren här och vad allt känns mycket bättre. 

Sista dagen på lovet var underbar, jag ställde klockan på sju, trodde att jag skulle vara galet trött men det visade sig att jag inte alls var trött. Så jag steg upp, kokade en kopp te och satte mig i fåtöljen för att titta på tv. Familjen sov fortfarande så jag tänkte att jag kanske skulle sätta igång och göra våffelsmet. Sagt och gjort, jag gjorde två smeter och sen så började jag göra scones också.

Efter någon timme kom pappa upp och då hade jag precis blivit klar och suttit på ugnen. Så vi stoppade in sconesen och började grädda våfflor. Dukade fram allt möjligt gott och väckte resten av familjen. En mysig frukost åts och sen så skulle far och bror till landet. Eftersom vädret var så fasligt vackert så tänkte jag lite över vad jag skulle ägna dagen åt. Så jag bestämde mig för att åka med.

Otroligt oren, med lager på lager med myskläder så satte vi oss tillslut i bilen för att åka den timmen som det tar till landet. Väl framme var vädret precis lika bra där som hemma, så helt tossig som ett lyckligt litet barn begav jag mig ut i skogen för en springtur. Med TTA i lurarna som var länge sen så var det helt otroligt lätt och underbart skönt. I solskenet skruttade jag runt över stockar och stenar, tills jag tillslut kom tillbaka till vår stuga. Far och bror var nere vid sjön och fiskade så jag körde en blandning mellan styrka och kondition tills jag drack en flaska vatten och sprang ner till sjön.

Jag la mig på bryggan i solen och bara njöt. Tills familjen fick för sig att börja bege sig hemåt, då tog jag en promenad tillbaka och satte mig tillslut i bilen och åkte mot Stockholm. Emma har precis kommit hem från Barcelona så hon cyklade över till mitt hus för att tillbringa en tid på balkongen med te och en massa nya upplevelser att dela med sig av. En lugn och mycket mysig dag, perfekt avslut på lovet.

Dessa två dagar i skolan har varit med mig, allt känns så underbart fint. Allt har bara flytigt på. Jag har nya krafter och tar nya tag, yes.

Puss

RSS 2.0