31 december

Förlåt för min mördar sammanfattning av detta år och samtidigt, gott nytt år!

Januari började i ett totalt kaos och jag var hysterisk i nästan en hel natt, men med hjälp av mina bästa vänner, te, godis och hjärtan så lyckades jag klara av att bli lite gladare och den första januari satt vi uppe till sju på morgonen och pratade om det gångna året.  Jag var nog fantastiskt låg i hela januari och gjorde ingenting annat än satt hemma och var i hallen och tränade, jag såg väldigt mycket på film också. Vår klass började med reflexträningen och vi låg 20 man på golvet och skulle pumpa igång varandra. Kvinnorna var stundtals kaos och vi tillbringade långa nätter i Elins källare, ganska ofrivilligt. Jag gjorde den största vurpan jag någonsin varit med om i blixthalkan och fick ett blåmärke, allt för Lisas skull. Jag bröt mitt nyårslöfte den sista januari om att inte knäcka fingrarna, och jag var ett kontrollfreak.


Februari
började med att jag letade igenom mormors garderob efter att vi varit i Kaknästornet, jag fyndade inte lite. Vi började jobba på GAS, var knäckta, knäckte varandra och tog kol på oss själva, men resultatet var ganska värt ändå. Jag sprang också, som en dåre, mest hela tiden. Solen letade sig till Alby och vi tillbringade mycket tid där. Johannes ramlade ner från lastbilen ner på betonggolvet, Partik och Elinor stukade sina fötter. Men vi trivdes ändå i en skitig hangar och jag började förstå hur alla fungerade. Vi tittade på Melodifestivalen hos Rhodiner, månadens grej och vi sjöng oss hela till 2004 års schlager.


I mars var familjerna Holm och Jedestav i Lindvallen. Alla cirkusklasser fick prova svingtrapets och det var den största adrenalinkicken jag fått, alla vågade trots allt. Vi krälade i varandra tomrum och vart en intim hög, ganska många gånger. En mycket gammal vän ringde helt oprovocerat och tyckte jag var en av de vettigaste, så vi fikade en del. Tove och Moa stal en tårta i kylen i skolan, åt upp rosen och hamnade hos rektorn. Vila i frid Lollo Yu, världens finaste marsvin. Jag var rebellisk, skolkade för första gången och för att gottgöra detta så gjorde jag fina påskägg till min familj och grät en skvätt. Jag och Fredrik tittade även på Napoleon Dynamite.


April
började med att jag sprang som en dåre i skogen på landet, la mig sen på bryggan och hade den bästa stunden på länge. Det var 20 grader på min balkong och Martin och jag åt frukost på String. Det började bli varmt och vi tillbringade glada dagar i Turingeparken. Vi firade Baklavansdag den 12:e trots att Elins syster var försvunnen (det visade sig att hon var i skolan) och Arvid sov här. Jag hade även jätteäckliga skavsår som aldrig läkte. Linnea vart återigen min högra hand och andra halva. Morfar fick reda på att han hade cancer, ytterligare ett litet sår på hjärtat. Simon och Johannes brottade sig blodiga till allas förtjusning, cirkus gjorde skolans största kram. Det var varmare och varmare och Arvid sov här ofta. I skolan satt vi alltid i solen och Pierre spelade och sjöng för oss. Människor som klättrar på pålar vart det nya och vi var helt kära i 7 Fingers, ett bra tag. Sista kvällen i april tillbringades hos Tove med mycket cirkusfolk, jag hade hur kul som helst.


I maj åt vi glass som gått ut för två år sedan samtidigt som vi brutalt silk-epilade Annies ben. Nationella krossade mig totalt och jag hittade en favoritbänk en bit från skolan. Våra styrkepass slutade alltid halvnaket, det började bli varmt på riktigt. Jag åkte fram och tillbaka till Alexis och hade tid för mig själv. Jag gjorde en tårta, väckte alla kvinnor och Arvid tidigt och åkte till Emma som yrvaken och halvnaken inte visste vad hon skulle göra, Erik vart förvånad och Emma vart glad, vi åt tårtan in trädgården, Emma fyllde år. Jag samt fem av mina klasskamrater sätter oss på tunnelbanan och alla somnar på samma stund och sover tills vi ska gå av. Fest i mitt hus och lyckade kombinationer vart grejen, vi lurade dessutom Emma att Dogge Doggelito var där. Kanske årets hittills bästa.


I början av juni så städade vi cirkushallen och åt mackor och småkakor, cirkushallen vart ren. Vi åt även middag hela cirkusgymnasiet och treorna sa fina saker om varandra. EsC07 åkte till Göteborg, det sparkade rumpa och vi med. Var på Liseberg, körde akro i solskenet på en gräsmatta och var uppe sent. Cirkus ettan och tvåan var på Långholmen och hade picknick och vi fick sommarlov. Martin slutade sexan och skulle helt plötsligt börja på högstadiet. Lisa var i Kina allt för länge. Linn kom in på cirkusgymnasiet, jag vart glad och vi cyklade runt Årstaviken. Midsommar på landet var det bästa i hela mitt liv. Sen blev allt tomt och jag vart ledsen igen.


När det ändrade månad till juli var Emma och jag på Gotland och levde lata dagar. Vi var sjuka och hade trots det så mycket kvalitétstid som man kan tänka sig. Vi planerade, peppade, stressade och sen så åkte vi till Krakow, vi hade den bästa tiden någonsin. Långa nätter, regn, museum, nya vänner och varandra. Vi åt trerätters middag hos Linnea och sen var den månaden slut.


Vi kom hem från Rom i augusti. Jag fyllde också år tidigt. Johan betydde mycket och hade många betydelsefulla samtal med mig. Han och Elise vart bra tillsammans och jag vart lite gladare. På födelsedagen låg jag i influensa och halvdog nästan, Linn likaså. Nicklas, Emelie och Henke var med mig på Winnerbäck, vi var lyckliga. Sen åkte även jag, Elinor och Martin på spontanresa till Göteborg och såg Les Colporteurs. Sov på Martins båt och hade vårt sommaräventyr tillsammans. Alexis flyttade även till Alby, jag vart återigen lite gladare. Vi började skolan och träningen vart brutal, doggyn fick även säga hej då till oss föralltid, vila fint. Klassen vart återställd och fulländad och Anton kom in i våra liv. Hannah fick mig att springa fram och tillbaka på linan hur många gånger som helst. Vi hade även en jäkligt cool nollning för Linn och hennes gäng, Anton fick sig också en omgång, det vart kul.


September
började med projekt och vi gjorde en föreställning helt klädda i vitt, senare inkletade i ketchup. Johannes svimmade när han skulle låssasbajsa och vi skrattade tills vi kved. Linn och Alexis fyllde år, det gjorde även Elin. Då gjorde Hilena pirattårta och godispåsar. Fem pojkar och fem flickor åkte till Rödlöga och levde lantliv, jag glömmer aldrig den resan. Allt var mycket som vanligt och vardag var det nya.


Hilena fyllde år den första oktober, Annie den femte. Jag sprang på lina och jade blåmärken överallt, hela tiden. Vi fick även träffa mormors nya man Olle, hon var som en skolflicka och vi var glada för hennes skull. Anton kom in i vår klass mer och mer och tog plats och var en bra kille. Gång på gång tvivlade jag på linan och varje gång ryckte någon upp mig. Klassen var ostabil och vi hade också tangoprojekt. Neo kom till världen och Tobbe vart återigen stolt far. Vi var på landet och tittade på snyfft filmer och hade det mysigt, jag och Fredrik. Tittade även på dokumentär om Tupac och var mycket sjuk, snorade i sängen.


Innan jag och familjerna Holm och Jedestav åkte till Oman i november så hann jag sova mycket på dagtid, spontant med min nyfunna vän Anton, träna en del och vara sjuk. En hel vecka borta från klassen i solen med mat, kusiner, bad och hur mycket kul som helst. Jag tränade mycket och hade många blåsor. Vi bestämde oss för att åka till Paris vecka fem, jag vart överlycklig.


December
var kall och så var den inte kall, jag fick bindhinneinflammation, klagade ganska mycket. Vi åt julbord på Hermans och jag var både sansad och känslosam mest hela december. Tittade återigen på massor av film och hade jullov, ett långt sådant. Imorgon så kommer det hur mycket folk som helst hit och vi ska fira in det nya året, jag har storslagna planer på det.


27 december

Ja, vad vill jag egentligen säga mig själv en dag som denna när jag verkligen inte har gjort någonting vettigt alls, eller jo. Långpromenad, vaknat upp med Lisa och Annie i min säng och läst bok, gjort fotbad och varit ovanligt varm. Jag kanske hade tänkt att den här dagen skulle innehålla mera, men nej, det blir liksom aldrig så nu för tiden. Lathetensdagar är för få så jag kanske ska tänka så istället.

Ikväll är det The Aviator på teve, jag tänkte se den. Förmodligen med mig själv, det brukar alltid bli bäst så, eller i alla fall, jag vet inte. Sen hoppas jag få med mig Emelie på en promenad för det senaste som är viktigt att säga, jag saknar henne.

puss

26 december

Fanny och Alexander går på teve nu, fem timmars versionen, lite synd att man inte har tid just idag att se den, det hade faktiskt varit värt. Så istället så ska Annie och jag se den kortare versionen ikväll, men först väntar middag hos Holms. Det ska bli gott, jag är hungrig.

Den 25 december är alltid årets bästa dag, långsam och jättelång är vad den är, om alla dagar skulle vara så så skulle man vara så himla avslappnad och skulle aldrig behöva stressa. Vår familj ägnade den åt att gå en långpromenad och läsa en massa böcker och titta på Bröderna Lejonhjärta och bara mysa. Martin och jag gjorde varmchoklad med grädda och marshmallows, underbart mysigt.

Inte kunde jag sova inatt heller, slutade med att jag gick ut till soffan där man bara kan ligga på ett sätt, så då blir det ju liksom inte lika jobbigt att välja sovställning när man inte kan ligga och vida sig i fyra timmar, så jag somnade tillslut vid fyra halv fem.

Kanske återgå till Fanny och Alexander innan vi ska iväg, låter värt.

puss

23 december

Säg till om jag stör
sa han när han steg in,
Så går jag med detsamma

Du inte bara stör,
svarade jag,
Du rubbar hela min existens.
Välkommen

Eeva Kilpi

Läsa kärleksdikter och vara djup är det nya sådär dagen före dagen. Jag tror nog det beror på allt för mycket rimmande. Dessutom har jag lackat så mycket att jag är helt röd om öronen, det var mysigt. Vi har suttit uppe ett tag, men bror och mor har bangat. Det brukar alltid sluta så. Jag har suttit ut ledtrådat till pappa, han älskar att leta paket på julaftons morgon. Han har oftast slitit upp paketet innan jag ens har vaknat.

Imorgon blir en fin dag.
puss

22 december

Efter att passa galen kanin vid namn Svante med damer som jag gillar, efter att gått hem i kylan och pratat med en god vän och samtidigt sprungit in i en annan så kom jag hem och The Fountain fick värma mitt hjärta mitt i natten. Man kan vara glad två dagar innan julafton, det är jag.


14 december

Jag slutar snart skolan och har gått halva gymnasietiden, paniken växer och pressen ökar. Jag kommer inte ha hunnit lära mig allt som jag borde ha lärt mig innan dess.

Vi åt julbord på Hermans idag alla kvinnor och hade en typisk kväll för oss själva, mycket välbehövt och fint.

Den här veckan kommer inte vara som den borde, men jag får stå ut och ta det lugnt och bara vara med mig själv. Jag vill ja lov, men ändå inte. Men snart är det ändå dags för en hel utvilning. Åh så bra.

10 december

Idag så tog jag en promenad i duggregnet från Zinkensdamm, i min ensamhet. Jag tror nog att jag behövde det, småkyla och regn är bland det mysigaste som finns när man är sådär ensam och bara vill vara för sig själv. Jag hamnade tillslut i en bokhandel, jag kan tillbringa timmar i bokhandlar. Det är någonting alldeles speciellt att gå runt där och titta på alla böcker, läsa på baksidan och bara driva runt med sig själv. Det är lite som videobutiker, fast där trivs jag ännu bättre. På tunnelbanan hem så pratade jag med Fia och Elinor. Dom gjorde mig glad för första gången på hela dagen, underbart. Men jag vart glad i alla fall och det är jag nu också. Men dagen har varit bitter, en liten rörelse, ett snett leende och ett hur mår du och jag kände i alla fall att jag fanns. Men när du gick så var det som att allt försvann, en konstig känsla som jag nog aldrig har kännt. Hur man kan gråta av att någon går iväg från en, känslosam är ordet. Av att vara ensam så blir man egentligen bara sämre, för då tänker man mer, men sådana dagar behövs också.

Det blir bättre.
tack

6 december

Åh, när han står där vid jultomten med paketen hängande på, står där och bara klämmer på alla paketen med ett barns lycka. Men pappa tänk om det skulle gå sönder säger jag till honom, men ändå så fortsätter han. Helt plötsligt får han det där busiga leendet och säger, oj nej, nu knakade det någonting gick visst sönder.

Varje år, jag dör en aning.

Strålande att det snart är jul, jag längtar och jag få vara med Linn hur mycket som helst.

Idag blir en bra dag.

puss.


2 december

Bindhinneinframmation, tummen upp, fabulous.

Men trots allt så var det nog ganska skönt och värt att tillbringa halva dagen hemma i min säng, göra helt onödiga saker av plötslig oprovocerad ledighet. Eller provocerad, men skolsyster sa att det var bäst, vad hon säger är lag.

Far min hämtade upp mig fortare än blixten, vi hade inte behövt vara så snabba, men jag har trots allt hunnit klart med historian och känner mig några kilo lättare på axlarna.

Nu är det äntligen december, helt sjukt. Lillebror hoppade i min säng och vi tittade på julkalendern den första december, alltså igår. Jag halvsov med det var ändå värt att mysa med sin fina bror sådär en morgon bland alla andra.

Två veckor kvar till jullov och jag har jättemycket kvar att göra, trots detta är jag en sansad happy chica i sina bästa dagar.

puss.

RSS 2.0