29 mars

Hejsan!

Gårkvällen blev precis så lyckad som jag hade väntat mig. En massa gamla vänner som man har känt jämt samlade på ett ställe med mat och trevligheter. Det var jättemysigt och vi umgicks och hade med mysigt. Det var länge sen man såg många av ansiktena men det var trevligt att ses igen. Det är någonting som måste göras om, och det får inte dröja för lång tid.

Jag kom hem ganska sent så jag hade planer på att sova till minst elva, men inte då. Jag var pigg vid kvart i tio så jag gick upp och åt frukost. Pratade en del med min mor och sen så gick jag ut för att ta en joggingtur. Det visade sig vara bland det jobbigaste på länge. Det var ett tag sen jag sprang och jag har inte sprungit ute på hur länge som helst så det var verkligen en chock för kroppen.

Men efteråt så kände jag mig i alla fall bra och bestämde med Elinor att ses om två timmar. Jag vart klar tidigare så jag tog en promenad till Svedmyra för att ta tunnelbanan därifrån. Vi gick och hyrde lite filmer som jag tänkt se i helgen och sen satte vi oss och fikade. Man kan prata om allt med Elinor och hon är verkligen bland de bästa människor som jag känner. Därför var det en jättemysig dag och allt känns jättelyckat sådär precis innan skolan ska börja igen.

Igår ringde även Fredrik som varit i Härjedalen i en hel vecka och som jag inte träffat på hur länge som helst och undrade om vi skulle ses nått. Så jag ringde honom idag och jag hoppas att han kommer över efter middagen och tittar på film med mig. Kvatliétstid på hög nivå.



Jag är så otroligt kär.
ND i hjärtat alla dagar, peace out.

image19

Bland det allra snyggaste jag någonsin sett.
Idag var Fredrik här. Det var hundra år sedan, men det var trevligt som alltid. Snart firas Valborg och då så ses alla godingar igen, jag träffade Lollo på tunnelbanan också för några dagar sen, jag har börjat sakna våra familjer.

Ha det fint.

Caramel

Mitt i alla tokklychiga filmer så passade jag och min älskade kusin på att gå på Caramel. 

Den har fått namnet Caramel pågrund av att huvudpersonerna vaxar damers ben med varm karamell. Handlingen utspelar sig i skönhetssalong i Beirut, Libanon. Fyra kvinnor som jobbar tillsammmans och är så olika som man kan vara.

Alla har sina egna problem och saker de måste klara av, men de har i alla fall varandra. De pratar intimt om det mesta och man får hela tiden en mycket mysig känsla av att trots att de har saker de måste tampas med så mår de ändå bra. De har alla problem, allt från religion, giftemål, en gift älskare och en homosaxuell förälskelse.

Man får lära känna salongens granne, en dam som jobbar som skräddare. Hon tar hans om en liten dam som är både roande och sorglig. Man vill bara ta hand om dem och låta henne få träffa den lille franska gubben som hon börjat gilla. Allt blir inte som de har tänkt sig men filmen rullar på ändå.

Det går oftast ganska sakta, tempot blir aldrig speciellt högt och det händer egentligen inte någonting alls. Men det är ändå sånna filmer som jag och allra mest min fagra vän Annie har en förkärlek för. Man kan aldrig se för mycket av filmer när man vill befinna sig mitt i handlingen. Feelgood på hög nivå, men jag skulle nog ändå vilja vara lite kritisk.

För trots att den är fin och hur ofta ser man en film från Libanon? Inte så speciellt ofta, så vill jag påstå att den var ytterst långsam och ja långsam är ordet. Deras ständiga humor och kulturens charm livar upp det men ändå så går det inte så fort. Hög mysfaktor och jag är i alla fall glad.

image18

Nadine Labaki
Filmens otroligt vackra huvudperson som även regiserat den gör allt lite snyggare.

27 mars

Ja vad ska jag säga, lovet har varit allt annat än händelserikt, och det känns faktiskt ytterst skönt.

I början så var det inte så bra, men efter ett lyckat cosmonova bestök och teater med familjen så känns allt så mycket bättre. Idag kommer det också att bli en bra dag.

Morfar har bjudit över mig och Linn till honom för middag. Det är väl dags att passa på när Eivor är här och kan laga maten, jag måste erkänna att han inte är mycket för matlagning. Men det ska bli mycket mysigt och efteråt ska Linn och jag se en film tillsammans, bara hon och jag.

Därför så vore det underbart att ta en promenad för att sedan ta tunnelbanan till Sickla och hälsa på på påsklägret som Linn tydligen går på, pappa har även gjort klart hennes ring så nu ska hon bli allra allra bäst! En spark i rumpan och lycka till, det menar jag.

Jag har återigen småmördat Lillebror med ett styrkepass idag på förmiddagen. Vi har även hunnit med att se en film, Music and lyrics. Klychornas klycha, precis som No reservations som jag såg på igår innan jag somnade. Men dock har jag sett en bra film och det var The departed. Fast om jag ska vara helt ärlig så hängde jag inte med i alla svängar, men jag och actionfilmer går inte så bäst ihop. Men bra skådespelare och välgjort i alla fall.

Ha en underbar dag.

22 mars

Det kommer att bli en typisk påsk i våran släkt. Snart är familjen Holm och mormor här och den enda som saknas är morfar. Jag håller alla tummar jag har för att allt ska bli bra med honom, för det måste det.
Han är ju morfar.

Dagen har varit lugn och tyst, jag hade ställt klockan och när den ringde var jag pigg. Så jag åt frukost och tog det lugnt, tills jag bestämde mig för att trotsa mina räddslor och gå ner och försöka springa lite. Det gick ganska bra och jag kände i alla fall att jag kanske kan börja komma igång igen.

När jag gjort det så satte jag igång ett styrkepass för mig och min bror. Han fick sig en riktig omgång men är ändå pepp på att träna med mig igen, tacktack.

Förövrigt så har vi kollat på film idag, Super Sugen. Älska att mor och bror alltid ska hyra de mest klyschiga och sämsta filmerna. Jag har sovit en aning, powernap i en kvart sen så vart allt mycket bättre. Nu så är det väl dags att fixa klart det sista till lunch/middagen och allt är bra.

Glad Påsk.

21 mars

Hejsan!

Idag har det varit den längsta fredagen på länge, ganska passande faktiskt.

Jag vaknade vid tjugo över åtta, då stannade jag kvar i min säng och satte på filmen jag spelade in igår, Apollo 13. Jag kan meddela att den var bra och Emma hann komma hem till mig innan den var slut. Jag tog en dusch, hon sprang, jag silk-epilade mina ben, hon duschade. Vi var rena och fräscha, men verkligen inte snygga, det vart en inne och vara fuldag. Sånna dagar behövs ibland. 

Vi var verkligen inte gjort mycket, tittat på ett halv avsnitt av Miami Vice, spelat data spel och tagit det lugnt. Mysigt och bra. Jag gick ut en stund för att följa henne en bit hem eftersom jag inte varit ute på hela dagen. Det visade sig inte vara speciellt kul, eftersom det är iskallt ute och snö. Även om det är uppehåll nu och fin sol men ändå. 

Middagen nalkas, imorgon kommer släkten över och det blir mysigt. 
Jag saknar Linn redan. 

Puss.  

20 mars

Glad påsk på världen i alla fall!

Den här veckan har varit allt annat än lugn. Eftersom det är veckan innan en viloperiod så har träningarna varit dubbelt så jobbiga plus att vi har haft extra insatta träningar på kvällarna. Så alla kvällar har gått åt till det, jag håller på att få lite smått major/minior panik. Eftersom våran klass förmodligen ska byta till det redan i september, detta innebär att vi alla kommer ha ett halvårs mindre erfarenhet av alla dissipliner. Men jag hoppas verkligen att det ska bli bra i alla fall.

Därför har jag valt att gå på lindansträningen varje kväll. Så varje morgon har jag vaknat men en otrolig träningsverk. Hur kommer det sig att man tränat styrka hur mycket som helst och inte ens varit i närheten av träningsverk och sen så går man på linan i tjugo minuter och vaknar av att man inte ens kan resa sig. Hur som helst så känner jag mig i alla fall ganska duktig som orkat hela veckan.

Vi hade även en underbart mysig improvisation igår, jag fick så mycket närhet så jag kommer att klara mig i ensamhet hela lovet. Vi skulle måla i varandras tomrum, det slutade med att alla krälade i en romantisk och intim hög och verkligen brydde sig om varandra. Det är helt sjukt hur man kan känna att man bryr sig så mycket om människor när man ligger där tillsammans och är bäst liksom. Det var ett underbart sätt att skiljas åt för påsklov.

Denna morgon vaknade jag med ont överallt, därför gick jag ut på en långpromenad och nu ska jag snart äta frukost. Det känns ganska värdelöst att åka till skolan för två lektioner som också inte spelar någon roll. Men varför ska jag igentligen inte åka dit.

Påsken närmar sig i alla fall och jag är mer peppad än vanligt. Jag förstår inte riktigt vad som händer med mig när det blir ljusare och alla börjar äta ägg. Jag blir liksom smålycklig. Far och jag ska baka bröd och allt är fint.

Verkligen en Glad påsk!



Glöm allt jag sa, detta är en liten uppdatering.

Jag kom till Zinkensdam, då insåg jag att jag verkligen inte ville till skolan när det bara skulle vara jag där. Det kändes så fruktansvärt onödigt. Så, jag tog steget, gick av tunnelbanan, sjukanmälde mig och så åka jag in till stan. Där satte jag igång ett påskåggsprojekt. Sittande på Espresso House gjorde jag fina påskågg med godis och ett par solbrillor till min bror. Dom vart jätte fina, och jag åkte hem med mitt te.

När jag kom hem så var familjen hemma och min mor övertalade mig att släppa lite på alla tvång och äta glass. Så sagt och gjort så åt jag glass. På en och samma dag så har jag alltså skolkat och ätit glass. Det är ett litet steg för männskligheten men ett gaalet stort steg för mig. Jag känner mig kanske inte bättre än tidigare men lite värt var det faktiskt och jag mår bra och återigen bra.

Åh tack.

16 mars

Hejsan.

Jag har en vag känsla av att sjukdommen kommer krypande, jag får stå ut sista veckan innan lovet och bli frisk i påsk. Idag känns det ändå bättre än resten av helgen så jag hoppas att det går vägen.

I fredags så åkte jag till min kära kusin, tittade på Simons spelning och träffade Elinor, Fia och Toby. Det var galet trevligt fast jag frös konstant och var hur trött som helst. Så när jag och Linn kom hem vid elva så la vi oss vid teven och somnade som små lamm. Jättemysig kväll förövrigt.

Jag vaknade upp i Krokis och fick skjuts hem av Perra. Verkligen snällt så jag slapp sitta på bussen och tunnelbanan, så jag kom hem tidigare än beräknat. Vilket innebar att jag lugnt kunde gå hem till Emma och mötas av henne och Julia i dörren. Glada men sega gick vi mot Högdalen, jag och Emma simmade. 1,5 km, fast det gick segt och jag håller verkligen på att bli sjuk.

Så när jag kom hem var jag helt slut och trött, men jag åkte med familjen till Farsta för inhandlig av te. När jag kom hem så var jag så trött så jag lindade in mig i en filt och fastnade framför Harry P 4, yes. Halv sovande i en smärre koma var tillslut maten klar och jag piggnade på mig en aning.

Elin ringde och undrade om jag ville vara med mina bästa damer. Uj vilken fråga, jag skulle inte banga. Så vi åkte hem till Lisa och myste till Melodifestivalen med te och hennes familj. Det var trevligt, trevligt och återigen trevligt. Det är mysigast när vi alla är samlade. Lisas mamma släppte en bomb som jag så hoppas på att det ska bli av, det betyder ännu mera kärlek, åh.

Familjefrukost denna morgon, låt mig inte tänka på mat. Idag blir det nog en lugn dag.

Vila i frid Lollo Yu, det bästa marsvinet i stan.

Puss.

13 mars

Ja men vad ska jag säga, vart tog vädret vägen. Sämsta någonsin.

Jag älskar grejen med att börja varje inlägg med att påpeka vädret, klaga på allt som kan tänkas klaga på. Men det är sånt som småtöntiga bloggar är till för så jag får helt enkelt vara tapper med mig själv.

Åh underbara trevliga morgonstund med Elinor på tunnelbanan. Hon lyssnar, pratar, oroar sig. Hon bryr sig verkligen, det är så otroligt gulligt så jag blir riktigt rörd. Jag talade ut, köpte inga nya bröst. Vi åkte ensamma hela vägen till skolan för att mötas av tre timmars uppsatsskrivning. Jag satsade stenhårt och vart klar efter några timmar. Kändes bäst när man var klar.

Jag åt lunch med Linnea och prata om livet, hon var hur söt som helst och gjorde mig jätteglad. Tove och Moa gjorde dagens vilda, de stal en tårta ur kylen, blev jagade, sprang, blev fast och fick gå till rektorn. Mira som bara helt oskyldigt hade suttit på toaletten och haft mens fick också självklart skulden. Det var nog faktiskt dagens händelse. Vi hade mentor, svenska, matte och sist men inte minst datorkunskapsprov.

Klassen var hur söt som helst och alla myste i en hög och ville lyssna på mina historier. Ibland är de bara för söta för sitt eget bästa.

Jag ville åka hem till mina bästa vänner, men jag insåg när jag stod på tunnelbanan hur trött jag var. Jag trodde jag skulle klara av att peppa upp mig men regnet gjorde mig inte gladare så jag stannade hemma, åt mat och nu ska jag kolla på kära Grey's Anatomy.

Puss.

12 mars

Hejsan.

Vädret kan verkligen inte var sämre och jag hade nog trotts allt varit hundra gånger gladare om det vore strålande sol och en massa plus grader. Men i det tillstånd som jag är nu så är jag ändå en glad tjej i mina bästa år.

Ett strålande humör väckte mig trotts att jag av någon outgrundlig anledning vaknat en gång i timmen hela natten. Så jag åkte till cirkusen fnittrade med Elinor, Fia och Elise och allt var brabra. Vi började med uppvärmning och man vart genommosig och glad. Sen fortsatte vi med improv och det var verkligen kul idag.

Vi var bara tio stycken där så alla gjorder verkligen sitt bästa hela tiden och det var hur kul som helst. Sen skulle vi ha strech men jag hade reflexträningen istället, jag vet inte riktigt om jag tror på tjaffset så man lägger inte direkt ner någon energi på det, det känns bara slöseri med tid. Vilket har resulerat i en ganska besviken lärare. Vilket man såklart kan förstå.

Vi slutade vid elva och jag duschade länge länge. Jag och Elise sprang runt i ett nästan tomt omklädningsrum och allt var bara allmänt bra och trevligt. Vi tog bussen och åt i lugn och ro, återigen allt var fint.

Sen hade vi bara samhälle för både matten och engelskan var inställda. Oj en sådan befrielse. Jag ringde till Arvid som mötte mig i Slussen för en fika. Det var verkligen länge sen och mycket trevligt, vi tog en promenad och när vi skiljdes åt tog jag min cykel till Emma. Jag älskar att Emma är en så bra person och alltid har tid, jag saknar att träffa alla damer jämt. Men i helgen så är det förmodligen sovmys och kärlek hos Elin. Underbart.

Lillebror är och skejtar och jag funderar på att går något vettigt. Usch, jag kommer verkligen inte att göra något vettigt. Menmen, ha det underbart.

10 mars

Jaha, då var det måndag igen.

Helgen har innehållit följande.

På fredagen vart det en fika med Lisa, Filip och Linnea. Mycket trevligt med jag åkte vidare för att möta upp Annie och gå på den såkallade cirkusaftonen. Det hann inte ens börja fören jag skulle åka hem och äta. Det vart trevlig middag med familjen och sen hamnade jag på Café 60 med Emma, Annie och Lisa.

Lördagen började med ett besök i min gamla kära Örbyskolan. Lillebror skulle göra några redovisingar och det var allmänt öppet hus i skolan. Det var mycket intrrssant och trevligt att vara tillbaka i gamla spår. Pappa skjutsade mig sedan till Emma för att sen skjutsa upp oss till Högdalen, där simmade vi 2 kilometer på rekordtid.

Vi gick sen hem till mig och gjorde mästerliga café mackor med avokado, tomat, keso, salladskrydda och en massa mer. Vi satt och åt ända tills Annie och Elin dök upp. Då åkte vi till Värmdö gymnasium för en miljögrej. Det vart en trevlig dag som avslutades med en Taco-night. En massa mat och trevligt sällskap. Alla gick dock hem ganska tidigt och jag somnade efter ett tag.

Söndagen började jättebra med Americanpancakes med familjen. Sen skulle jag springa och allt slutade i kaos. Men jag orkade upp med hjälp av min mor, det är helt underbart att hon finns. Det finns verkligen ingen bättre. Så resten av dagen tillbringade jag i min säng halvsovande. Jag somnade hyffsat sent efter två filmer, yes. B-filmer, därför tänker jag inte berätta om dom.

Idag har varit dagen D, doktor dagen. Jag var avverkat två läkarbesök och en vaccination. Mycket lyckat, tog ledigt hela dagen, köpte sushi i Högdalen. Jag åkte hem åt den, tog ett varmt, varmt bad och pluggade. Sen kom Emelie över. Det var verkligen hur mysigt som helst att träffas igen, det var nämligen ett tag sen. Vi planerar en get together med lite gamla vänner och jag tror det blir toppen. 

Förövrigt känns allt ganska bra. Snart är det lov, jag peppar verkligen.  

6 mars

Usch, imorse så var det inte lätt att gå upp ur sängen. Allt annat än gå upp och åka till skolan ville jag göra.

Jag somnade till och med på tunnelbanan och vaknade när armen jag sov på ramlade ner från fönstret och nitt huvud ryckte till, då vaknade jag en aning men hann ändå somna en gång till innan jag var framme i Alby.

Det var första danslektionen på väldigt länge, jag hade hoppats på yoga men nej då, inte idag inte. Vi hade tydligen tappat så mycket i dansen så vi absolut var tvugna att dansa idag. Men det gick ändå ganska bra fram tills det att jag fick en stor sticka i foten från den kassa golvet i Lillan. Hur jag än gjorde så fick jag inte bort den, så jag valde att dansa klart lektionen och försöka senare. Då fråga Ylva om hon skulle hjälpa mig, och hon fick ut den direkt utan någon smärta alls. Jag är ytterst tacksam för att ha ett sånt proffs till klasskamrat, puss.

Sen var det dags för Chloé-styrka. Det tycker jag är den absolut bästa styrkan, för hon kombinerar styrka och kondition så det blir sjukt jobbigt och man känner sig jätteduktig efteråt. Jag jobbade med Fia och vi jobbade stenhårt. Efteråt kändes det underbart och efter en lång skön dusch så gick jag ut i det vackra vädret för att vänta på mina vänner. Vi valde att ta en promenad till skolan för att få lite luft innan resten av skoldagen skulle börja. Det är trevligt att folk har börjat bli pepp på att gå med mig, för jag har alltid velat gå till skolan.

Efter lunch och så hade vi matte, svenska och datorkunskap. Jag redovisade på svenskan och det kändes som en liten befrielse. Då var det klart liksom. När vi slutade gick jag till bussen för en gångsskull. Fast först köpte jag en flarra vatten och tuggummin och sen så åkte jag hemmåt. På bussen ringde Linn och undrade om jag ville träffas för hon var i Högdalen.

Åh klart att jag ville! Mys och middag i mitt hus vart det och det var en trevlig överraskning sådär på en solig eftermiddag. Verkligen en trevlig dag och imorgon är det fredag.

Denna fredag betyder cirkusafton på Lava, snälla följ med mig för det blir nog jättekul!

puss!

5 mars

Om alla dagar kunde vara som denna så skulle livet vara ett kalas.

När jag vaknade så gick jag upp direkt, var pigg och åt frukost med pappa och Tobbe. Tog tunnelbanan själv och gick även själv till hallen. Väl framme där började vi med uppvärmning med Sugra och tvåorna. Utan den vanliga Sugragången så jag vart lite små besviken. När man var varm och pigg så fik vi veta att detta var dagen då vi skulle prova på svingtrapets.

Alltså kan ni tänka er, som på stora cirkusar med skyddsnät som man föll ner i och vi var längst upp i taket. Det var nog faktiskt bland det bästa som någonsin hänt mig, det var fantastiskt, helt otroligt. Det tog sin lilla tid att få upp alla dit och när vi var klara så var klockan redan halv tolv så det var ingen idé att börja med något nytt.

Så jag värmde min medtagna matlåda och åt tillsammans med Elinor och Fia. Vi hade lite dåligt samvete för att vi inte gått på lektionerna för att vi tagit ledigt men utan att Walter visste det. Så det första vi gjorde när vi åtit klart var att klä på oss jackor och gå ut och sätta oss i solen med våra matteböcker och plugga. Emanuel kom också och höll oss sällskap medans han tränade handstående.

När solen gick i moln gick vi in och satte oss, jag skrev klart stödorden till mitt tal på svenskan och allt kändes allmänt lugnt och skönt. Sen kom alla nollor, däribland min kära Linn. Alla var pirriga och söta och det var jättekul att se deras redovisningar som de gjorde på slutet av dagen.

Där emellan någonstans så gick jag och tog en lång dusch och sen var jag ren och glad hela dagen. Jag hade sällskap hem med Moa. Nu när jag har kommit hem så har jag bara hunnit laga mat till mig själv, jag gjorde det som jag var sugen på, dinkelgröt med russin, banan, hackade hasselnötter och soyamjölk. Åh va trevligt det var, nu kom bror och far också hem och satte igång att laga mat.

Imorgon väntar balett och styrka, yey.

3 mars

Åh hejsan !

Första dagen efter tre veckors så kallat lov, det var fruktansvärt skönt att komma igång igen.

Jag var pigg när jag vaknade och glad, fast att jag somnat ganska sent. Så jag tog god tid på mig att äta frukost och sen så tog jag tunnelbanan till Alby. Träffade Elin på tunnelbanan och vi gjorde sällskap.

Sergio var inte där men det var däremot Chloé. Första lektionen med henne på typ fyra månader, så hon passade på att slå på stort. Först uppvärmning, sen akrobatik och på det ett sturkepass på en timma och tio minuter. Ja, det var verkligen skönt att ta ut sig. Till råga på allt så bestämde vi oss för att ta en promenad till skolan och lunchen så vi fick lite frisk luft och mer motion, det skadar aldrig.

I skolan var allt som vi lämnade det, alla måsten och påtänkta prov och tal var fortfarande kvar trots att vi lyckas glömma bort de för nästan en månad. Det hade varit skönt att vara kvar i intensivveckorna och lovet. Men men, när skolan var avklarad så åkte jag med mina vänner in mot stan och tog en fika med Anthon, Elinor och Sofia. Det var mycket mycket trevligt, men jag fick säga hej då till mina vänner för att bege mig mot frisören.

Jag vart nöjd och glad över resultatet, jag var hos samma tjej som jag klippte mig hos sist så hon visste hur jag tyckte och det var superbra. Glad som en lärka åkte jag hem för att äta middag med familjen.

Emma ringde och sa att jag kunde åka till Elin om jag ville. Eftersom hon varit i fjällen så har jag inte sett henne på en vecka och det var mycket lägligt att hoppa upp på cykeln och ta en sväng förbi Elins hus. Hilena var också där och vi prata på tills jag och Emma sprang hem till henne. Ja, det var så kallt så vi sprang faktiskt. När jag var vid hennes hus på cyklade jag resten av vägen i racerfart.

Nu är det CSI NY med pappa, säsongsavslutning. Mer spännande än någonsin.

Puss.

2 mars

Hejsan!

Idag hade jag faktiskt ställt klockan på halv nio och jag gick upp när den ringde, jag måste kunna sova inatt så man är pigg till första skolveckan på tre veckor. Jag kan inte direkt påstå att jag är allt för positiv, det skulle vara skönt med en veckas ledigt till. Men snart är påsken och våren här och jag får se frammåt mot det.

Jag gick upp och satte mig direkt i fotöljen och läste i några timmar, när jag kände mig redo för att vakna ordenligt gick jag ner för att springa. Det var två veckor sen sist och det kändes faktiskt att det var ett tag sen, men jag sprang ändå 9 km. Efteråt duschade jag ordentligt och baddade mina blåsor som en aning för konstiga springskor ger mig. Jag måste köpa ett par riktiga.

När jag var klar så skulle familjen ut på promenad men tyvärr var jag inte välkommen att följa med eftersom min bror inte ville vara ensam hemma, en aning arg blev jag och när de kom hem gick jag ut på en promenad med mig själv istället. Det tog en timme och när jag kom hem så har jag bara vilat. Jag älskar söndagar av den anledningen.

Förlåt mina damer för att jag inte följde med er in till staden fast jag sa att jag ville göra någoting, jag orkar inte åka iväg och jag är trött. Fast vad har jag för anledning att vara trött, jag har inte gjort ett skvatt på hela helgen. Men det kanske var det man behövde innan skolan börjar igen.

Jag tänker på tok för mycket när jag är ensam, jag borde inte göra det.

Sjöfartsnytt

En film av regisören Lasse Hallström, jag blir aldrig besviken på den mannen.

Denna film handlar om Quoyle (Kevin Spacey) som i hela sitt liv mobbats av sina föräldrar, detta har lett till en otrolig osäkerhet hos honom som människa och han faller pladask för den vilda kvinnan Petal (Cate Blanchett). När hon avlider plötsligt i en olycka lämnas han kvar med deras dotter Bunny.

Hans okända faster kommer på besök, Bunny och Quoyle följer med henne till Newfoundland för att komma bort från allt ett tag. De flyttar in i ett fallfärdigt hus och Quoyle börjar jobba som journalist på den helt usla lokaltidningen. Han träffar Wavey (Julianne Moore) och det är början på en underbar vänskap.

Allting verkar idylliskt i den lilla byn men fler och fler mörka hemligheten kommer fram ju närmre människorna han kommer, dessutom verkligen hans lilla dotter veta saker som hon inte borde veta.

Tragedi och drama när det är som bäst. Men mitt i allt det tagiska och sorgliga så finns det ändå en humor och en glädje som jag verkligen älskar. Ju längre filmen går desto bätte blir den och man gick från teven med ett leende på läpparna, Lasse Hallström är ett säkert kort. Gillar man en så gillar man alla hans filmer. Denna var inte ett undantag.

image17


En lanthandel i Provence

Den franska filmen av regisören Eric Guirado.

Antoine är en man som lever i storstaden, mycket primitivt men han är lycklig och glad över livet. Hans far får oväntat en hjärtattack och han tvingas hjälpa sin mor ta hand om deras lanthandel. Han ska åka runt med en buss för att sälja mat och liknande till alla gamla runt om i grannskapet. Man följer hans mognadsprocess, från det att han bara tycker att allt är dötrist till att få en smula uppfattning om människors värde.

Familjens problem kommer och går, hans bror Francois blir hela tiden ett problem, konflikterna haglar. Filmen rullar på i ett sakta tempo och man känner sig verkligen som en del av filmen. De vackra vyerna och feel good känslan är genomgående för hela filmen.

Igentligen handlar den inte om någonting och ändå om så himla mycket. En mycket mysig film som jag rekomenderar till alla som gillar ohändelserika filmer och som behöver bli lite gladare av solen och charmen i Provence.

image16


1 mars

Hejsan!

Sportlovet kom verkligen lägligt och mitt lov har tillbringats i fjällen, Lindvallen. Allting har varit hyffsat lugnt och skönt och verkligen mysigt. Veckan har innehålligt:

Familjemys i några dagar
Kevin och Andreas
Min kära älskade Linn
Holm och Jedestav i en allt för liten stuga
Elias påkörd i backen, spricka i armbågen
Elephant av Gus van Sant
Finmiddag
Snowboard och skidor
Underbart mycket mys i den lilla lilla stugan, med mycket skratt och jag älskar det helt enkelt.

Det var nästan allt som hänt i veckan.

När jag landat i mitt hem vid sju så åkte jag direkt för att möta Annie och Lisa. Vi mötte upp Emma för ett biobesök. En lanthandel i Provence på Zita bion, en liten liten salong och bara en massa medelålders människor. Underbart mysig film och efteråt åkte Emma och jag hem till mig för att ha en trevlig kväll med Hilena. Emma sov kvar hos mig och imorse gick vi upp vid nio och åt frukost. Färska frallor, dinkelgröt med mera.

Vi gick och la oss igen efter frukosten och somnade båda två fram till klockan tolv. Jag tog en dusch och vi tog en regning promenad till Svedmyra för att ta tunnelbanan därifrån till Skanstull för att lämna tillbara hyrfilmer och ta en sväng på Pocketshop. 25 % rabatt på allt och två böcker rikare.

Resten av eftermiddagen har jag läst, druckit te och njutit av lovet som är kvar. Ikväll går Lasse Hallströms Sjöfartsnytt på tv som jag tänkte se.

Ha det underbart!

RSS 2.0