Elephant

En film gjort av Gus van Sant som är aktuell med filmen Paraniod park.

En helt vanlig skola i USA som kantas av elever med sina egna problem och upplevelser. Vi har Eli som gillar att fota, John vars pappa dricker på tok för mycket, Michelle som är ensam hela dagarna och ägnar gymnastiklektionen åt att sitta ensam på grund av att läraren klagar på att hon inte vill ha shorts på sig som alla andra har.

Sedan har vi Eric och Alex, de spelar datorspel och har inte speciellt bli kontakt med sin omvärld. De har i princip bara varandra och de börjar sakta men säkert att lägga upp en plan.

Man får se ungdomarnas liv och deras vardag av lektioner, skvaller, sport. Alltså ett helt vanligt highschool liv. Men trots detta så blir det aldrig förutsägbart och man får se samma händelser om och om igen fast ur olika människors verklighet.

Detta är den sanna historien om massakern vid Columbine High School.

Filmandet är vardagligt snyggt och allt är verkligen lugnt rakt igenom. Till och med under själva massakern så blir det aldrig ett högre tempo. Hela tiden så lullar det på i sin egen takt och det finns inga onödiga dialoger. Det är en film som är otroligt fin och som visar osäkerhet hos ungdomar och en bild av en verklig händelse.

Jag tyckte verkligen om den för att den kändes så äkta och verklig. Plus att den är sjukt snyggt filmad.

image20

Denne man känner vi även igen från filmen Lords of dogtown.
Om ni undrar alltså.
puss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0