Tala med henne

Jag älskar alla filmer jag hitills sett av Pedro Almodóvar och denna var inte ett undantag.

En kvinna vid namn Alicia har legat i koma i fyra år efter att ha blivit påkörd av en bil. Hennes sjukvårdare Benigno Martín avgudar henne med hela sitt hjärta. Han bor nästan hos henne och vårdar henne som att hon var hans älskade. Det som inte folk vet är att han en tid innan hennes olycka spanat på henne genom sitt förnster och pratat med henne en dag. Han blev förälskad i henne och tog det som sin livsuppgift att ta hand om henne.

Benigno är en otroligt förvirrad man som ägnade tiden innan Alicia åt att ta hand om sin sjuka mor och utbilda sig till både frisör, sjukvårdare med mera.

En kvinnlig tjurfäktare som alltid diskriminerats i sitt yrke hamnar också i koma efter att hon blivit stångad under en tjurfäktiningsuppvisning. Man får följa hennes fästman marco och tiden innan de var ett par under hela filmen. Han jobbar som journalist och det är så de får kontakt med varandra. 
 
Under en teater sitter han brevid Benigno och det är så de känner igen varandra när de börjar prata på sjukhuset. Deras vänskap blir starkare och starkare på grund av att de har så mycket gemensamt. Men ju mer tid Benigno tillbringar hos Alicia desto starkare blir hans känslor och det leder till hemska handlingar, han vill till och med gifta sig med henne.

Alla filmer jag sett av Pedro har varit ganska liknande men ändå så känslosamma och vackra att man alltid blir fast. Spanskan är så snygg och vacker att man bara vill höra mera. I början av filmen är den ganska förvirrande, alla relationer går inte riktigt ihop, men som i hans andra filmer så klarnar det alltid mot slutet, så det är ingen idé att grubbla för mycket.

Man kan bara luta sig tillbaka och njuta av färgerna, språket, intrigerna och känslan. Jag kan varmt rekomendera den till nästan alla.

image15

Kommentarer
Postat av: Elin

haha. vilka stekare alltså!

2008-02-17 @ 16:16:47
URL: http://elinr.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0