Arn Tempelriddaren

Den var snygg, påkostad, dryg, men ändå så togs man av den.

Historen om Arn, pojken som uppfostrades av munkar då hans mor var döende. Han lär sig slåss och fäktas, samt läsa och skriva. Han blir allas räddare och hans storhet är till allas glädje. Kärlek i svek om vartannat, det är en svensk film och den mest påkostade i historien.

Arn tros ha begått ett brott och skickas att vara tempelriddare i Det heliga landet. Kvar i Sverige får han lämna sin älskade i ett kloster för att utföra strafftjänst. Han blir allas krigare och han är återigen mannen som har allt, utom sin älskade vid sin sida.

Trotts att det går segt genom nästan hela filmen och jag vet exakt hur det ska sluta redan innan den har kommit igång så fastnade det ändå att scenerna och allt är så verkligt. Snyggt gjort, självklart men den är inte så stor som man hade förväntat sig av denna "storfilm".

Arns barndom går ann, för då går det i ett lagom tempo. Men sen så går allting så himla snabbt och helt plötsligt är det slut scenen och filmen tog slut. De hade kunnat dra ut på det och gjort kärlekshistorien lite mer utdragen.

Förövrigt sevärd.

image13


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0