Sjöfartsnytt

En film av regisören Lasse Hallström, jag blir aldrig besviken på den mannen.

Denna film handlar om Quoyle (Kevin Spacey) som i hela sitt liv mobbats av sina föräldrar, detta har lett till en otrolig osäkerhet hos honom som människa och han faller pladask för den vilda kvinnan Petal (Cate Blanchett). När hon avlider plötsligt i en olycka lämnas han kvar med deras dotter Bunny.

Hans okända faster kommer på besök, Bunny och Quoyle följer med henne till Newfoundland för att komma bort från allt ett tag. De flyttar in i ett fallfärdigt hus och Quoyle börjar jobba som journalist på den helt usla lokaltidningen. Han träffar Wavey (Julianne Moore) och det är början på en underbar vänskap.

Allting verkar idylliskt i den lilla byn men fler och fler mörka hemligheten kommer fram ju närmre människorna han kommer, dessutom verkligen hans lilla dotter veta saker som hon inte borde veta.

Tragedi och drama när det är som bäst. Men mitt i allt det tagiska och sorgliga så finns det ändå en humor och en glädje som jag verkligen älskar. Ju längre filmen går desto bätte blir den och man gick från teven med ett leende på läpparna, Lasse Hallström är ett säkert kort. Gillar man en så gillar man alla hans filmer. Denna var inte ett undantag.

image17


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0